smc070 9dec Social Media Club in Mediamix op Den Haag FM

Woensdag 12 december is er een bijeenkomst van de Social Media Club. Het onderwerp is dit maal de betaalapp Tikkie. Dat social zijn belangrijk is in de hele customer journey, leert Tikkie ons. Zo maken zij het betaalproces laagdrempelig, snel én leuk voor gebruikers. Wist je dat 87% van de Tikkies binnen 1 dag wordt betaald? Tikkie werkt samen met organisaties als Giro555, Ajax en Spar Supermarkten. Tikkie komt samen met Giro555 hun ervaringen met je delen! De bijeenkomst wordt gehouden in Igluu aan de Louis Couperusplein 2 in Den Haag. Aanvang is 17:30 uur. Wij praten in de uitzending alvast met een van de organisatoren van SMC070 club: Mieke Haaksma. 

Verder in de uitzending de vaste rubrieken van Kees Rooke en Marco Baaij.

podbean mp3 zondermuziek

mp3

Hannelore2dec2018

Zondagavond 2 december is Hannelore Zwitserlood te gast in het radioprogramma Mediamix op Den Haag ZwitserloodFM

Wie wel eens naar Radio 538 heeft geluisterd zal vast wel haar stem gehoord hebben. Hannelore Zwitserlood is jaren lang nieuwslezeres geweest op deze bekende radiozender. Zondagavond praten we met Hannelore. Want het leuke is, ze is een geboren Haagse! Ze is een echte duizendpoot en afgelopen week kwam ze weer in het nieuws vanwege een boek dat ze geschreven heeft. Het boek 'Goed Nieuws' gaat over de vele intriges in de radiowereld. Vanaf begin januari is ze de sidekick bij de ochtenshow van Frank Dane op 538.

Verder in deze uitzending de vaste rubrieken van Kees Rooke en Marco Baaij.

podbean

mp3 zondermuziek

mp3

 

MM25nov2018

Ruud StraverZondagavond 25 november is Ruud Straver te gast in het radioprogramma Mediamix op Den Haag FM.podbean

Ruud is wellicht beter bekend als Rob van den Berg. En dan hebben we het over eind jaren zeventig, begin jaren tachtig. Ruud is één van de oprichters van het radiostation Hofstad Radio. Eigenlijk was Hofstad Radio het eerste station in Den Haag dat met informatieve programma begon. Een échte stadsradio dus. Ruud was elk half uur te horen met Hofstadtief. Met Ruud gaan we terug naar die tijd en we bespreken ook zijn verdere (radio) loopbaan.

Verder hoor je Kees Rooke met een selectie uit het medianieuws van de afgelopen week en Marco Baaij is aanwezig voor zijn media-agenda en ADO in de media.

mp3 zondermuziek

mp3

 

barcelonaexpo2018 02

Deze week vond in Barcelona het Smart City Expo World Congress 2018 plaats.

MM18nov 02

Op dit congres draait alles om de inzet van nieuwe technologieën om steden schoner, veiliger en duurzamer te maken. Niet onbelangrijk als je bedenkt dat inmiddels meer dan de helft van de wereldbevolking in steden woont en vooral hier de bevolking groeit. Ook een aantal Nederlandse steden was vertegenwoordigd op het Smart City Expo World Congress.

podbean

De Haagse ondernemer Danny Frietman maakte als medeorganisator deel uit van de Nederlandse delegatie. Zondagavond is hij bij ons in de studio om verslag te doen van zijn activiteiten in Barcelona.

mp3 zondermuziek

mp3

Spacetalk11nov2018De gehele maand November staat in heel Europa in het teken van de zogeheten podbean#SpaceTalks. Dit zijn events waarbij mensen die professioneel in de Ruimtevaart werkzaam worden opgeroepen door het Europese Ruimtevaart agentschap ESA om in gesprek te gaan met het algemeen publiek over ruimtevaart. Onze eigen Mediamix medewerker Erik Laan is werkzaam in de ruimtevaart industrie, en gaat een heel uur aan de slag om alle ins en outs uit de doeken te doen over de wereld van de Ruimtevaart. Natuurlijk in gesprek met gastheer Wim Zonneveld en radiomaker Peter Steggerda, die de muzikale omlijsting van het programma een special ruimte tintje zal geven. 

mp3 zondermuziek

mp3

Toekomstradio

PaulW

Zondagavond in een nieuwe aflevering van Mediamix een 

podbean

gesprek met Paul Winnubst. In het kader van de serie 'De toekomst van de radio', praten we met Paul Winnubst. Paul is initiatiefnemer van de Stichting Haags Radio Erfgoed. Ook schrijft Paul regelmatig columns. In deze uitzending ligt de nadruk op internetradio-stations.

Kees Rooke heeft een selectie gemaakt uit het medianieuws van de afgelopen week en Marco Baaij is aanwezig voor zijn media-agenda en de rubriek ADO in de media. 

mp3 zondermuziek

mp3

Joey KoeijvoetsToekomstradio

Zondagavond is Joey Koeijvoets te gast in het radioprogramma Mediamix op Den Haag FM.

podbean

Joey Koeijvoets is eigenaar van de streekomroep Feel Good Radio. Feel Good Radio is actief in Pijnacker-Nootdorp en Rijswijk. Verder is Joey ook betrokken bij Zoetermeer FM en hij is actief bij Haaglanden TV. Reden genoeg om met Joey na te denken over de toekomst van de radio. Uiteraard blikken we eerst even terug op zijn radioverleden. Verder hoor je Kees Rooke met zijn selectie uit het medianieuws van de afgelopen week.

mp3 zondermuziek

mp3

Hamshop mm21okt

Op zondagavond (21 oktober) hebben we in een nieuwe aflevering van Mediamix een gesprek met Marcus Sehlhoff. Marcus is eigenaar van de Hamshop in Maarssen. Wat is de Hamshop? Luister mee op zondagavond 21 oktober via Den Haag FM vanaf 22:00 uur.

Ook de vaste rubrieken kun je weer horen. Kees Rooke heeft een selectie uit het medianieuws van de afgelopen week en Marco is aanwezig in de studio voor de media-agenda en ADO in de media.

mp3 zondermuziek

mp3

image ingress

Zondag besteden we in het radioprogramma Mediamix aandacht aan Ingress. Ingress is een augmented realityspel, dat wereldwijd online gespeeld wordt op smartphones.Ingress Logo

Iedereen heeft wel eens gehoord van het spel Pokémon, maar wist je dat de voorloper van Pokémon Ingress heet? In de studio is Boudewijn, een fanatieke Ingress speler. Met Boudewijn gaan we nader in op dit realityspel. Doel van het spel is om als partij zoveel mogelijk oppervlakte (gewogen naar bevolkingsdichtheid) te beslaan door de portalen in driehoeken (fields of velden) aan elkaar te koppelen.

Als je naar aanleiding van het interview over Ingress vragen hebt, dan kun je naar een speciale Telegram groep gaan. Hier is de link om je aan te melden:
https://t.me/joinchat/C_e7txI7Ag8PuPX4HcCWuA

mp3 zondermuziek

mp3

TonkaVaidaVaida02Zes avonden per week verandert Den Haag FM om 11 uur ’s avonds in Vaida01Tonka Radio. Op zondagavond betekent dit dat je meteen na Mediamix de mysterieuze stem van DJ Vaida hoort. Tussen 11 uur en middernacht neemt zij je mee naar de muzikale underground en hoor je dingen die je nooit eerder hoorde.
In Mediamix ontrafelen we deze week een stukje van het mysterie Vaida. We gaan met haar praten over jeugd in het communistische Letland, over haar radiowerk bij Tonka en vooral ook over haar muziek. En geen zorgen, na 11 uur is ze gewoon te horen bij Tonka! Verder hoor je Kees Rooke en Marco Baaij.

mp3 zondermuziek

mp3

Online Radio Awards2 700x341online radio awards 2018 Beste Podcast Zondagavond 30 september praten we met Lars Schotanus van De Radiofabriek.
We hebben een terugblik op de in september gehouden Online Radio Awards. Verder willen we van Lars graag horen wat de stand van zaken is rond  The Radio Project. Dit is een project waarbij een groep van 8 tot 10 jongeren de opdracht krijgt om binnen een half jaar te gaan bouwen aan het radiostation van de toekomst. ‘The Radio Project’ heeft als doelstelling om op een unieke manier jong multimedia talent tot ontwikkeling te laten komen.
Verder hoor je in deze aflevering van Mediamix Marco Baaij en Kees Rooke.

mp3 zondermuziek

mp3

dares MM23sep

Aandacht voor de stichting DARES in Mediamix op Den Haag FM

JPKraaijer

De laatste tijd hoor je steeds vaker van hevige overstromingen, zware aardbevingen en andere grote natuurrampen. Bij natuurrampen is goede communicatie van levensbelang. Helaas vallen de officiele communicatiekanalen vaak uit na een ramp, waardoor het niet mogelijk is om contact te krijgen met het rampgebied.
Gelukkig zijn er radiozendamateurs! Deze radiozendamateurs, die vaak ervaring hebben in het maken van communicatieverbindingen onder moeilijke omstandigheden, hebben zich wereldwijd verenigd in verenigingen/stichtingen die zich expliciet bezighouden met het opzetten en maken van verbindingen tijdens en na rampen. Nederland heeft ook zo'n stichting: DARES (Dutch Amateur Radio Emergency Service). De stichting DARES is een crisispartner die ingezet kan worden wanneer de telecommunicatie infrastructuur van de reguliere hulpdiensten zijn uitgevallen of niet toereikend zijn. Vanavond hebben we Jan Pieter Kraaijer in onze uitzending. Jan Pieter is regio coordinator van de regio Haaglanden van de DARES. Uiteraard hoor je ook onze vaste rubrieken van Marco Baaij en Kees Rooke.

mp3 zondermuziek

mp3

MM16sept IBCMet Rene Schaarenburg gaan we het hebben over de mediavakbeurs IBC.

De International Broadcasting Convention (IBC) is een jaarlijkse conferentie en beurs voor professionals die zich bezighouden met het creëren, beheren en leveren van elektronische media en entertainment. Deze conferentie en beurs wordt op dit moment gehouden in de Amsterdam RAI. We gaan het met name hebben over de nieuwste ontwikkelingen. Je kan op deze beurs heel mooi de toekomstige ontwikkelingen op mediagebied zien. We praten ook met Peter Kluyver. Peter heeft 6 jaar op de IBC als standhouder gestaan. 

Marco Baaij is aanwezig in de studio voor zijn vaste rubrieken en Kees Rooke is te horen met zijn selectie uit het medianieuws van de afgelopen week.

mp3 zondermuziek

mp3

MM9sep2018

In deze aflevering wordt onder meer aandacht besteed aan het laatste nieuws op ruimtevaartgebied.

In de studio is onze ruimtevaartmedewerker Erik Laan. Met Erik bespreken we onder andere het lek dat is ontdekt in de capsule van het International Space Station. Ook gaan we met Erik nader in op de plannen voor een missie naar Mercurius. Voor de Europese ruimtevaartorganisatie ESA moet 2018 - in samenwerking met Japanse collega's van JAXA - het jaar van de grote missie naar Mercurius worden, de kleinste terrestrische planeet die het minst verkend is. Ook de missie naar de Maan komt aan de orde.

Marco Baaij is te horen met de media-agenda en ADO in de media en Kees Rooke heeft zijn selectie uit het medianieuws van de afgelopen week voor ons verzameld.

 

Een van onze mediamomenten aan het begin van de uitzending was het bericht over het eerste mediaprogramma in de Haagse regio:

Mediamix is een mediaprogramma dat alweer meer dan zes jaar wekelijks te horen is de regio Den Haag via Den Haag FM. Daarvoor was Mediamix te horen via de lokale omroep van Rijswijk.
Toch is Mediamix niet het eerste media programma in deze regio. Begin jaren tachtig was op de bekende piratenzender Hofstadradio het programma Antimonopoly te horen. Het leuke is nu, dat vanwege het speciale evenement dat gisteren van start is gegaan in het museum COMM, Antimonopoly vandaag nog één keer terug was! Aan het begin van de avond was het programma te horen op de 106 punt 7 megahertz FM. En dat met de oorspronkelijke makers uit de beginjaren tachtig! Zoals Rob van Dijk en Hans van Houten. De gehele uitzending is hier: "Antimonopoly op Hofstadradio" te beluisteren!

mp3 zondermuziek

mp3

MM2sept2018

In het radioprogramma Mediamix op Den Haag FM wordt zondagavond onder meer aandacht besteed aan het Haags radio-evenement.

In de studio is Paul Winnubst. Paul is één van initiatiefnemers van dit evenement, dat 8 september begint vanuit het communicatiemuseum COMM. Tot en met 16 september wordt er vanuit de Zeestraat 78 nonstop radio gemaakt. Centraal tijdens deze uitzendingen staat de geschiedenis van de Haagse radio.

Verder gaan we het met Paul hebben over de toekomst van de radio. Ook is het media-overzicht van Kees Rooke te horen in deze aflevering.

Mediamix is een populair wetenschappelijk programma over communicatie in de breedste zin des woords. Het programma is elke zondagavond tussen 22.00 en 23.00 uur te horen op Den Haag FM en wordt gepresenteerd door Wim Zonderland, met bijdragen van Peter Steggerda, Pieter Kuipers en Kees Rooke.

mp3 zondermuziek

mp3

ErikLaan15jul

In het radioprogramma Mediamix op Den Haag FM wordt zondagavond onder meer aandacht besteed aan het laatste nieuws op ruimtevaartgebied.

In deze laatste uitzending voor onze zomerstop hebben we onze ruimtevaartmedewerker Erik Laan in de uitzending. Erik heeft veel te melden! Erik is één van de initiatiefnemers van het LEGO Moon City project in Delft dat begin juli is geopend. Verder gaat Erik het hebben over de ruimtevaart connectie met Den Haag. Denk hierbij aan de Netherlands Space Office (NSO), InMarsat en de SES.

Mediamix is een populair wetenschappelijk programma over communicatie in de breedste zin des woords. Het programma is elke zondagavond tussen 22.00 en 23.00 uur te horen op Den Haag FM en wordt gepresenteerd door Wim Zonderland, met bijdragen van Peter Steggerda, Kees Rooke en Marco Baaij.

mp3 zondermuziek

mp3

iBestuurSmartCity

Op woensdag 27 juni vonden in Den Haag het International Smart City Event en het iBestuur Mobility Congres plaats. Tijdens dit dubbel-congres keken overheden, bedrijven en kennis instituten van over de hele wereld naar de impact van technologieën als Internet of Things, drones, 5G, Big Data en blockchain op steden en overheden. Zo’n 700 Smart City experts uit 44 landen waren bij elkaar om te kijken naar de impact van deze technologieën op ons dagelijks leven. Zondagavond praten we hierover In Mediamix met Danny Frietman, mede-initiatiefnemer van beide events. Verder hoor je Kees Rooke en Marco Baaij.

mp3 zondermuziek

mp3

Radiotoestel

In deze aflevering van Mediamix gaan we het hebben over de radio van de toekomst. PaulW

Dit naar aanleiding van de column van Paul Winnubst. Paul is media deskundige en hij maakt regelmatig columns over de toekomst van de radio. Mediamix medewerker Pieter Kuipers gaat in gesprek met Paul. Dit keer zal met name gefocust worden op digitale radio (DAB+).

Verder hoor je in deze uitzending het media nieuws bijeen gebracht door Kees Rooke. Marco Baaij heeft de media-agenda voor ons en de rubriek ADO in de media.

mp3 zondermuziek

mp3

Banffer 24juni

Vandaag (zondag 24 juni) is de finish van de Volvo Ocean Race. Het zal je vast niet ontgaan zijn! Vanavond gaan we daarom praten met Jules Banffer. Jules is als journalist en fervent zeiler initiatiefnemer van Zeilhelden. Zeilhelden is een digitaal mediumplatform dat al jaren succesvol draait op de eigen website, Facebook en de andere social media. Heel eigenwijs gaan we daarbij onze eigen gang en we staan dan ook volledig los van wat de zeilbladen en de andere zeilplatforms doen. Want Zeilhelden brengt het nieuws en de verhalen die wij zelf leuk en interessant vinden. Grensverleggend. Buitengewoon. Persoonlijk.

Verder hoor je de bijdragen van Kees Rooke en Marco Baaij in deze nieuwe aflevering van Mediamix! 

mp3 zondermuziek

mp3

VOC 17juni18Gerd Jan

Vanavond aandacht voor de Volvo Ocean Race en de rol van de media daarbij. We hebben een gesprek met oud Volvo Ocean Race bemanningslid Gerd-Jan Poortman.

Vanaf 24 juni komt de finish van de Volvo Ocean Race naar Scheveningen toe. Acht dagen lang staat de haven van Scheveningen in het teken van zeilen en watersport. De Finish belooft een festijn te worden voor alle leeftijden, zeilfans, sportliefhebbers en gezinnen. In Mediamix gaan wij met zeiler Gerd-Jan Poortman nader in op de Volvo Ocean Race en in het bijzonder de rol van de media daarbij. Gerd-Jan is zelf twee keer meegevaren als bemanningslid met de Volvo Ocean Race. Wist je dat er op elk schip een multimedia reporter aanwezig is?

Mediamix is een populair wetenschappelijk programma over communicatie in de breedste zin des woords. Het programma is elke zondagavond tussen 22.00 en 23.00 uur te horen op Den Haag FM en wordt gepresenteerd door Wim Zonderland, met bijdragen van Peter Steggerda, Kees Rooke en Marco Baaij.

mp3 zondermuziek

mp3

RadioprojectIn deze uitzending gaan we het hebben over de radio van de toekomst.

We praten met Lars Schotanus van De Radiofabriek. Enkele Hilversumse mediabedrijven, waaronder De Radiofabriek starten 'The Radio Project'. Dit is een uniek project waarbij een groep van 8 tot 10 jongeren de opdracht krijgt om binnen een half jaar te gaan bouwen aan het radiostation van de toekomst.  Verder hebben we Marco Baaij en Kees Rooke in de uitzending.

mp3 zondermuziek

mp3

Radio 3juni

In de komende twee afleveringen van Mediamix gaan we het hebben over de radio van de toekomst. Volgende week praten we met Lars Schotanus van De Radiofabriek. Enkele Hilversumse mediabedrijven, waaronder De Radiofabriek starten 'The Radio Project'. Dit is een uniek project waarbij een groep van 8 tot 10 jongeren de opdracht krijgt om binnen een half jaar te gaan bouwen aan het radiostation van de toekomst.

Maar eerst gaan we zondag 3 juni luisteren naar de column van Paul Winnubst. Paul is media deskundige en in zijn column gaat hij het hebben over de toekomst van de radio. Na afloop van zijn column gaan we in gesprek met Paul. Als je vragen hebt voor Paul, zet ze op de e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). LET OP: Als je op het plaatje klikt, dan kun je de column (in pdf format) lezen en/of downloaden.  Verder hebben we Marco Baaij en Kees Rooke in de uitzending.

mp3 zondermuziek

mp3

TTF2018Tong Tong Fair 2018Vanavond aandacht voor een muzikaal onderdeel van de Tong Tong Fair, Indorock Around The Clock. Indorock is een unieke muziekstijl wordt uitgevoerd door Indische bands. Het is Amerikaanse rock-’n’-roll met de kendangan, een tokkeltechniek afkomstig uit de krontjongmuziek, en een dubbele slag in de afterbeat. We praten over Indorock Around The Clock met Florine Koning van de Tong Tong Fair.  Verder is Kees Rooke er weer met zijn greep uit het medianieuws van de afgelopen week en we hebben Marco Baaij met de media-agenda en de rubriek ADO in de media.

mp3 zondermuziek

mp3

ErikLaanRuimtevaartnws

Zondagavond 13 mei is onze ruimtevaartmedewerker Erik Laan in de studio.Monolith LEGO

Er valt weer veel te bespreken op ruimtevaartgebied. We gaan het onder andere hebben over de gemeentes Delft, Den Haag, Noordwijk en Leiden die de prestigieuze Space Studies Programme (SSP) van de International Space University hosten. Dit is van 25 juni t/m 25 augustus. Er zijn tal van publieksactiviteiten gepland waarbij het publiek met ruimtevaart in contact kan komen (inclusief diverse astronauten). Erik Laan is ook betrokken bij de wetenschappelijke programmering van het programma. Daarnaast is Erik ook bezig met 300 Delftse scholieren om een Maanstad van LEGO te maken die in het Gemeentekantoor van Delft te zien zal zijn gedurende deze zomer. Verder aandacht voor de lancering van de Insight en de Chinese Maanmissie Chang'e 4. En je hoort natuurlijk Marco Baaij met de media-agenda en ADO in de media.

mp3 zondermuziek

mp3

Wereldstad LPAM

Zondagavond 6 mei gaan we het hebben over Low Power AM station. Ook wel bekend als LPAM radiostations. Dit zijn WilcoVerkerk008radiostations die op de middengolf uitzenden met laag vermogen. In de studio is Wilco Verkerk. Wilco is eigenaar van het station Wereldstad Rotterdam. Dit station is te horen op de 828 kHz in de omgeving van Rotterdam.

Natuurlijk hoor je Kees Rooke met zijn nieuws uit de media en Marco Baaij is aanwezig voor de media-agenda en ADO in de media.

mp3 zondermuziek

mp3

rab 01Liedewij

We praten vanavond in de uitzending met de directeur van de Stichting Radio Advies Bureau, Liedewij Hentenaar. Wat is het Radio Advies Bureau? Luister vanavond en dan weet je het! 

Verder hebben we het medianieuws met Kees Rooke én de media-agenda met Marco Baaij in de uitzending. En uiteraard hoor je Marco ook met de rubriek ADO in de media!

mp3 zondermuziek

mp3

LieuwevSlooten

In deze aflevering komt Lieuwe van Slooten langs.LieuwevSlooten003

Lieuwe is een gedreven freelance journalist. Hier bij Den Haag FM is Lieuwe vooral actief bij Sportsignaal. Ook doet hij sinds kort redactiewerk. Zijn droom is uiteindelijk om correspondent te worden in Amerika of ergens anders in het buitenland.
Wij gaan met Lieuwe in gesprek over zijn ambities en hoe het is om journalist te zijn. Wist je trouwens dat Lieuwe uit een échte radiofamilie komt?

Verder in deze uitzending Kees Rooke (medianieuws) en Marco Baaij (media-agenda en ADO in de media).

mp3 zondermuziek

mp3

OnderwegBob

In de aflevering van Mediamix aandacht voor Bob van Beeten.

Bob wordt op 7 maart 1966 geboren in Amsterdam. Als 12 jarige jongen ging Bob met zijn eerste mengpaneeltje aan de slag. De radio begon te leven bij Bob toen hij de plaatselijke piraat in Lelystad hoorde. Ze zochten nog een deejay, en dat was natuurlijk een grote kans. Bob was 16 toen hij voor het eerst echt platen mocht aankondigen onder het pseudoniem Bob van Nieuwlandt. Niet lang daarna kwam hij bij de ziekenomroep gevolgd door een rijtje lokale omroepen in België.

Tot op de dag van vandaag is Bob actief op het gebied van de radio. Bob heeft zich vooral ingezet voor de vrachtwagenchauffeurs die in Europa rijden. Eerst via een programma op de Wereldomroep, maar tegenwoordig is Bob onder andere te horen via Internet (KBC Radio). We gaan met Bob uitgebreid in gesprek.

Ook in deze uitzending Kees Rooke (medianieuws) en Marco Baaij (media-agenda en ADO in de media).

mp3 zondermuziek

mp3

Omroep Scheveningen

Omdat Scheveningen dit jaar 200 jaar bestaat, besteden we zondagavond 8 april aandacht aan de Stichting Omroep Scheveningen.

Stichting Omroep Scheveningen bestaat uit een groep enthousiasten vrijwilligers die zich belangeloos inzet voor het kustdorp Scheveningen en de stad Den Haag. Met hun werkzaamheden wil stichting Omroep Scheveningen positief nieuws naar buiten brengen. We hebben de eigenaar van de stichting Omroep Scheveningen in de studio: Don Wassenaar. Met Don gaan we uitgebreid in op de activiteiten van de Stichting Omroep Scheveningen. We komen ook te weten wat Omroep Scheveningen dit jaar van plan is met alle activiteiten rond het 200 jarig bestaan van de kustplaatst.

Verder is Marco Baaij is in de studio voor de media-agenda en ADO in de media.

mp3 zondermuziek

mp3

Westra Drones

We gaan het hebben over drones. Drones, oftewel onbemand luchtvaartuigjes, zullen steeds meer een plek innemen in ons dagelijks leven. Ze worden met name toegepast in het leger en ook steeds meer door particulieren, die er mooie filmpjes mee maken.

Maar er zijn nog veel meer toepassingen, en volgens Paul Westra staan we nog maar aan de vooravond van wat er straks allemaal mogelijk is.

mp3 zondermuziek

mp3

sxsw2018

Zondagavond 25 maart in een nieuwe aflevering van Mediamix:

Van 9 tot en met 18 maart is in Houston, Texas, het South by Southwest festival gehouden, een jaarlijks festival op het snijvlak van interactieve media, film en muziek.

Haagse ondernemer Danny Frietman organiseerde daar voor het tweede jaar New Dutch Wave, een platform om Nederlandse creativiteit en ondernemerschap een plek te bieden op South by Southwest. Startende Nederlandse ondernemingen krijgen zo de kans zich te presenteren op dit toonaangevende internationale festival. Danny organiseerde New Dutch Wave in samenwerking met StartupDelta, een Nederlands programma voor startups, onder leiding van ZKH Prins Constantijn. Verder hoor je Marco Baaij met de media-agenda en ADO in de media.

mp3 zondermuziek

mp3

Mediamix18mrt2018

Geld voor een stadsdichter of onderzoeksjournalistiek, een museum voor radiopiraten uit de jaren '80, HansHemmes180318mediacoaches op bibliotheken en een Chuck Deely Festival. Op het punt van de media valt er heel wat te halen uit de verkiezingsprogramma's van partijen voor 21 maart. Maar de campagnes leveren nog weinig vuurwerk op. In Mediamix maken we zondag de balans op met Hans Hemmes. Hagenaar, politicoloog en journalist die heel wat verkiezingen heeft meegemaakt.

Verder horen we Marco Baaij met de media-agenda en ADO in de media en het media nieuws met Kees Rooke.

mp3 zondermuziek

mp3

ErikLaanRuimtevaartnws

Zondagavond 11 maart hebben we onze nieuwe ruimtevaart medewerker Erik Laan in de uitzending.

ErikLaan009

Erik is geen onbekende in de ruimtevaart wereld. Hij is eigenaar van een eigen bedrijf: Eye On Orbit. Daarnaast maakt hij regelmatig podcast uitzendingen over de ruimtevaart ontwikkelingen voor BNR Nieuwsradio. Erik is woonachtig in Delft en zal vanaf nu regelmatig aanschuiven om het laatste nieuws op ruimtevaartgebied te bespreken. 

Naast een introductieronde gaan we het ondermeer hebben over de SpaceX Falcon heavy lancering, het stopzetten van de Google Lunar X Prize en de International Space University (ISU) die deze zomer naar Nederland komt. Verder zijn Peter Steggerda (media-agenda) en Kees Rooke te horen (medianieuws).

mp3 zondermuziek

mp3

FilmAtelierdhg

In deze aflevering van Mediamix besteden we aandacht aan het Film Atelier Den Haag. De liefde ElisaMutsaers013voor en kennis van film en geschiedenis vormen de rode draad die alle werkzaamheden binnen Film Atelier Den Haag verbindt.
Het Film Atelier Den Haag wordt gerund door Elisa Mutsaers. Zij is afgestudeerd historica (Rijksuniversiteit Leiden, 1996). Ook volgde zij de vakopleiding filmconservering in de Verenigde Staten. Elisa is in de studio met met haar gaan we in gesprek over het Film Atelier en over de lezingenserie 'Het alfabet van de Haagse bioscoopgeschiedenis'.

Marco Baaij is aanwezig voor de Media-agenda en ADO in de media en Herman van Beek kun je horen met zijn media praatje. 

mp3 zondermuziek

mp3

Museon01

Een grote verrassing voor het Museon in Den Haag. Het museum ontving afgelopen dinsdag een cheque van 630.000 euro van de BankGiro Loterij. Het geld wordt gebruikt om de hele entree aan te passen en te moderniseren.

Het Museon is in de afgelopen jaren veranderd van een traditioneel onderwijsmuseum naar een breed gezinsmuseum. Met het nieuwe profiel en de interne vernieuwing valt steeds meer op dat het gebouw, een ontwerp van Wim Quist, niet meer helemaal voldoet aan de hedendaagse eisen. De entree en de publieksvoorzieningen zijn verouderd en daarom dringend aan een facelift toe.

Voor ons aanleiding om te gaan praten met de directeur van het Museon, Marie Christine van der Sman.
Verder hoor je in deze aflevering van Mediamix de mediabijdrage van Kees Rooke. De media-agenda wordt dit keer verzorgd door Peter Steggerda.

mp3 zondermuziek

mp3

Mobile World Congress

Van 26 februari t/m 1 maart 2018 wordt in Barcelona weer het Mobile World Congress gehouden, ’s werelds grootste vakbeurs op het gebied van mobiele communicatie.

Ruim 2.300 bedrijven zullen zich daar presenteren en er worden ruim 100.000 bezoekers verwacht. Op de beurs is alles te zien op het gebied van mobiele communicatie en technologieën die hier op voortborduren, zoals Internet of Things en virtual reality.

Beeldmateriaal van de MWC2018:
 https://dutchitchannel.nl/594663/hollands-glorie-op-mobile-world-congress.html

De Haagse ondernemer Danny Frietman brengt, in samenwerking met onder meer de gemeente Den Haag, Nederlandse bedrijven op het Mobile World Congress bij elkaar. Op het Holland Paviljoen hebben een aantal Nederlandse organisaties hun stand en is er volop gelegenheid om zaken te doen. Zondag is Danny te gast in Mediamix, we praten dan met hem over het Mobile World Congress 2018 en het Holland Paviljoen dat daar te vinden zal zijn. Verder de vaste rubrieken van Herman van Beek en Marco Baaij.

mp3 zondermuziek

mp3

TWR11feb18

Trans World Radio heeft afgelopen dinsdag een nieuwe zender op Bonaire in gebruik genomen. Het is de krachtigste zender van het westelijk halfrond. Dat bericht viel mij op en daarom besteden we in deze aflevering van Mediamix aandacht aan de organisatie Trans World Radio. We praten met de directeur Hubrecht Smits. Niet veel mensen weten van het bestaan van Trans World Radio af. Toch hebben ze bijvoorbeeld bij de orkaan Irma op Sint Maarten een belangrijke rol gespeeld.

De media bijdrage is van Kees Rooke en Marco Baaij is in de studio voor de media-agenda en ADO in de media.

mp3 zondermuziek

mp3