Buurtnerds

compprob

In deze uitzending zijn de Buurtnerds (Jeroen Bemer en Eric Visser) aanwezig in de studio. De Buurtnerds zijn bekend van hun professionele computerzaak in Hoek van Holland. In het verleden hadden ze ook een vestiging in het centrum van Den Haag, maar sinds enkele jaren hebben ze al hun activiteiten geconcentreerd in Hoek van Holland.
Met Jeroen en Eric gaan we het hebben over de ontwikkelingen op computergebied. Enkele zaken die voorbij komen zijn: Android 2.0, de nieuwe iPad, een nieuwe Windows versie, de Samsung S8 phone en nog veel meer!

Marco Baaij is aanwezig met zijn rubrieken en Kees Rooke heeft een selectie gemaakt uit het medianieuws van de afgelopen week.

mp3 zondermuziek

mp3

SXSW2017DannyF019

 

Mediamix staat zondagavond in het teken van New Dutch Wave, een nieuwe Nederlandse beweging die vorige

  
maand deelnam aan South by South West (SXSW), 's werelds grootste interactieve festival op het gebied van muziek, kunst, media en technologische vernieuwing, dat jaarlijks gehouden wordt in Austin, Texas.

Van 12 tot en met 15 maart was daar het 'New Dutch Wave Huis' met een eigen programma. Nederlandse creativiteit en ondernemerschap werden hier in de internationale schijnwerpers gezet. Nederlandse ondernemers kregen er de kans zich te presenteren aan een internationaal publiek. In Mediamix praten we met Danny Frietman, een van de initiatiefnemers van New Dutch Wave.

Kees Rooke heeft zijn selectie uit het medianieuws. Marco Baaij is aanwezig voor zijn rubrieken: de media-agenda en ADO in de media.

mp3 zondermuziek

mp3

smc070april

Op 11 april is er weer een bijeenkomst van de Social Media Club 070 (#SMC070).SMC070 009b

Twee interessante sprekers zijn te gast tijdens deze bijeenkomst. De eerste spreker is Daan Noordeloos en hij zal ons meenemen in de customer journey bij Transavia. Onze tweede gast is Arjen van Hijum van PEBex. Hij gaat uitgebreid in op customer experience management.

Zondagavond hebben we in Mediamix twee organisatoren van de #SMC070 in de studio. Dit zijn Mieke Haaksma en Simone Lopulisa. Met deze dames blikken we alvast vooruit op deze interessante bijeenkomst van het #SMC070! Marco Baaij is ook in de studio voor zijn bijdragen aan het programma.

mp3 zondermuziek

mp3

logo svdj full

Zondagavond 26 maart hebben we Quint Kik in de studio van Mediamix. Quint is senior onderzoeker van het Stimuleringsfonds voor 

Quint Kik 2

de Journalistiek (SVDJ). Het SVDJ stimuleert de kwaliteit, diversiteit en onafhankelijkheid door met geld, kennis en onderzoek de
vernieuwing van de journalistieke infrastructuur in Nederland te bevorderen. Het Stimuleringsfonds is daarnaast actief in de regio met de regeling Regionale Journalistieke Samenwerking.

Vorig jaar is het SVDJ gestart met een onderzoek naar de nieuwsvoorziening in de grootste vier steden van Nederland (Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag). Met Quint Kik gaan we nader in op dit onderzoek en komen we ook meer te weten over het Stimuleringsfonds in het algemeen.

Kees Rooke heeft ook deze week een selectie gemaakt uit het medianieuws en Marco Baaij heeft voor ons de media-agenda en nieuws over ADO in de media.

mp3 zondermuziek

mp3

ruimtev02

Zondagavond is onze ruimtevaartmedewerker Roland Taams te gast in Mediamix.

A Trip to Mars aka Himmelskibet advertisement 1920

Roland heeft weer veel te melden op ruimtevaartgebied. Twee missies naar de grootste gasplaneet van ons zonnestelsel stonden op losse schroeven. Onlangs is bekend geworden dat een Europese missie doorgaat, terwijl de Amerikanen hun missie naar Jupiter schrappen. Verder geeft een trip naar
Mars een verhoogde kans op leukemie en met één raket heeft India maar liefst 104 satellieten gelanceerd!

Marco Baaij is ook in de studio met de media-agenda en de laatste berichten van ADO in de media en Kees Rooke heeft weer een selectie gemaakt van het medianieuws van de afgelopen week.

mp3 zondermuziek

mp3

Tweede Kamerverkiezingen 2017Hans Hemmes 011

Politicoloog en journalist Hans Hemmes te gast in Mediamix op Den Haag FM

Het zal niemand ontgaan zijn, komende woensdag zijn er Tweede Kamer verkiezingen. De media -vooral de social media- spelen een belangrijke rol in deze verkiezingen. Met Hans Hemmes gaan we het hebben over de invloed van de media tijdens de campagnes en wat er anders is dan vier jaar geleden. En hoe belangrijk en betrouwbaar zijn de verschillende peilingen. Ook blikken we vooruit op de formatie. Wat voor coalities zijn er bijvoorbeeld mogelijk.

Marco Baaij heeft voor ons het nieuws over ADO in de media en de media-agenda. Herman van Beek hoor je in deze aflevering van Mediamix met zijn media praatje.

mp3 zondermuziek

mp3

Logo MWC17

 

HPaviljoen

Danny Frietman 008Afgelopen week heeft in Barcelona weer het Mobile World Congress plaatsgevonden. Het Mobile World Congress is de combinatie van 's werelds grootste tentoonstelling voor de mobiele industrie en een congres waarin vooraanstaande
bestuursvoorzitters van mobiele operatoren, verkopers en content eigenaren bijeen komen.

Danny Frietman is ondernemer en een belangrijke aanjager van nieuwe initiatieven in de onderneming IT & mobiele markt. Danny is initiatiefnemer van het Holland House en met Danny gaan het onder andere hebben over het belang hiervan.

Marco Baaij is er met zijn media-agenda en ADO in de media. Kees Rooke praat ons bij over het medianieuws van de afgelopen week.

mp3 zondermuziek

mp3

tweedekelder

16992062 1787710504884469 3186472040777368604 oSinds begin februari is via kabelaar VodafoneZiggo het politieke programma De Tweede Kelder te zien.

Het programma wordt gemaakt voor en door jongeren in de kelders van het perscentrum Nieuwspoort. Telecomaanbieder VodafoneZiggo wil studenten en jonge professionals de kans bieden om in concrete werksituaties ervaring op te doen.”, aldus het bedrijf in een persbericht. Tamara Evers is één van de initiatiefnemers van dit programma en met haar praten we in deze uitzending van Mediamix over dit politieke jongerenprogramma.

Marco Baaij geeft ons weer tips in de media-agenda en heeft voor ons de laatste informatie over ADO en de media. In het mediapraatje met Herman van Beek bespreken we het laatste medianieuws.

mp3 zondermuziek

mp3

Smart cities

DaanBZondagavond hebben we Daan Beaufort te gast in Mediamix.

Met Daan praten we over enkele ontwikkelingen in de energiesector. Wat is bijvoorbeeld het effect van zonne-energie en windenergie op de distributienetwerken voor elektriciteit en welke uitdagingen brengt dit met zich mee voor de distributeurs en producenten van elektriciteit? Daarbij zoemen we in op de noodzaak voor de energiesector om meer op afstand te kunnen meten en sturen en naar de communicatiesystemen die daarvoor gebruikt worden.

Verder horen we Kees Rooke met zijn selectie uit het medianieuws van de afgelopen week en Marco Baaij schuift weer aan voor zijn media-agenda en ADO in de media.

mp3 zondermuziek

mp3

ss rotterdampi4hal

Op 22 januari spraken we in de uitzending met Bert Trumpie over historische ship-to-shore communicatie met gebruik van korte- en middengolf verbindingen waarbij veelal gebruik werd gemaakt van Morse telegrafie.

Vanavond is Bert wederom in de studio.
Dit keer gaan we het hebben over de scheepvaart communicatie na 1999 tot heden. We gaan met Bert ook praten over het voormalige lijn- en cruiseschip s/s Rotterdam. Nu is het een hotel- en museumschip. Het verhaal achter de periode dat het schip haar laatste reis maakte en uiteindelijk aan het 3e Katendrechtsehoofd bij de Maashaven aan de kade ligt, leest als een spannend jongensboek. Bert is zelf als vrijwilliger ook actief aan boord van de s/s Rotterdam: er is een volledig werkende radiohut!

Marco Baaij is aanwezig voor de media-agenda en ADO in de media. Kees Rooke hoor je in deze uitzending met een selectie uit het medianieuws. Filmpje

mp3 zondermuziek

mp3

Leontine Smith12022017

Leontine Smith te gast in Mediamix op Den Haag FM

Laatst viel ons oog op een krantenbericht dat een Haagse zakenvrouw, Leontine Smith, genomineerd was voor een Vrouw in de Media Award Zuid-Holland. Bij Mediamix is meteen de nieuwsgierigheid gewekt en we hebben Leontien in de studio uitgenodigd om enige vragen te beantwoorden.
Leontine Smith is directeur/eigenaar van Smith Communications. Daarnaast is zij vice-voorzitter van het MKB-Den Haag. Leontine Smith is een veelzijdige vrouw en tijdens het interview zullen we nog veel meer over haar te weten komen!

Herman van Beek horen we in deze aflevering met zijn mediapraatje en Marco Baaij is natuurlijk in de studio voor de media-agenda en wat er de afgelopen week weer in de media over ADO te vinden was!

mp3 zondermuziek

mp3

Laurenensmc070

De eerste Social Media Club Den Haag bijeenkomst in 2017 staat in het teken van arbeidsmarktcommunicatie en sociale media. Er zijn twee sprekers, waaronder Laurens Tienkamp-Beishuizen.

We hebben in deze aflevering van Mediamix Laurens aan de telefoon (Skype). Laurens is adviseur arbeidsmarktcommunicatie bij het Shared Service Center ICT van de Rijksoverheid. Het SSC-ICT heeft de lastige opdracht om (veel) ICT’ers binnen te halen voor het onderhoud en de ontwikkeling van de vele systemen binnen de Rijksoverheid. Welke middelen zet hij in en hoe maakt hij gebruik van sociale media? De andere spreker op de SMC070 bijeenkomst is Annemarie Stel.

De bijeenkomst van de Social Media Club Den Haag wordt gehouden op dinsdag 7 februari 2017 en begint op 17:30 uur. De locatie is Igluu Den Haag (Louis Couperusplein 2). Bron: Twitter #SMC070

Marco Baaij is in de studio voor zijn bijdragen in Mediamix en Herman van Beek heeft voor ons het media praatje.

mp3 zondermuziek

mp3

radiohut trumpie

Bert Trumpie DHFM We hebben zondagavond in een nieuwe uitzending van Mediamix een oud radio-officier in de studio. Hagenaar Bert Trumpie heeft eind zestiger jaren gevaren als marconist op vrachtschepen en passagiersschepen. Hoe verliep de communicatie vroeger tussen de schepen en de vaste wal en wat deed een marconist aan boord van een schip? Wie is Samuel Morse en wie kent Radio Holland nog? Dat zijn onderwerpen die aan bod komen in deze uitzending.

Kees Rooke is er met zijn selectie uit de mediaberichten van de afgelopen week en Marco Baaij heeft de media-agenda voor ons én ADO in de media.

mp3 zondermuziek

mp3

Internet Of Things

Zondagavond 15 januari in een nieuwe aflevering van Mediamix5G

In deze uitzending gaan we het hebben over de stand van zaken met betrekking tot The Internet Of Things (IoT) en 5G en wat deze onderwerpen met elkaar te maken hebben. We praten hierover met Richard Marijs. Richard is werkzaam in de mobiele telecom industrie en hij gaat ons bijpraten over de huidige stand van zaken en de verwachte ontwikkelingen op het gebied van IoT en 5G. We hebben het daarbij onder meer over toepassingen, netwerken en terminals. Daarbij vragen we ons ook af of straks alles draadloos gaat.

Herman van Beek is in de studio voor het media praatje en Marco Baaij weet wat er over ADO in de media te vinden was. En natuurlijk heeft Marco ook de media-agenda voor ons.

mp3 zondermuziek

mp3

Dewi01Dewi de Vree 011

Dewi de Vree is een multi-media kunstenaar uit Nederland die zich bezighoudt met de zintuigelijke ervaring van de fysieke experimenten.

Met een achtergrond in de beeldende kunst en haar fascinatie door de interactie tussen mens en machine, ze maakt al verschillende vertalen-machines, geluid interfaces, performances en installaties. Voorbeelden van haar werk zijn onder andere werken op basis van de lichamelijkheid van elektriciteit, elektrochemie, thermodynamica en elektromagnetisme. Op dit moment werkt ze aan nieuwe stukken voor Magnetoceptia, een serie-antenne op basis van kostuums voor de prestaties en de installatie samen met Patrizia Ruthensteiner.

Ze is betrokken bij de experimentele muziek locatie Villa K in Den Haag (NL), Instrument Uitvinders Initiative 'III'. Samen met Arno Verweij loopt ze ' Proefjeslab ', een interactieve science-show voor kinderen.

Marco Baaij is in de studio en heeft voor ons de media-agenda en natuurlijk het laatste nieuws rond de ADO soap! De media bijdrage is dit keer van Kees Rooke.

mp3 zondermuziek

mp3