Mediamix18mrt2018

Geld voor een stadsdichter of onderzoeksjournalistiek, een museum voor radiopiraten uit de jaren '80, HansHemmes180318mediacoaches op bibliotheken en een Chuck Deely Festival. Op het punt van de media valt er heel wat te halen uit de verkiezingsprogramma's van partijen voor 21 maart. Maar de campagnes leveren nog weinig vuurwerk op. In Mediamix maken we zondag de balans op met Hans Hemmes. Hagenaar, politicoloog en journalist die heel wat verkiezingen heeft meegemaakt.

Verder horen we Marco Baaij met de media-agenda en ADO in de media en het media nieuws met Kees Rooke.

mp3 zondermuziek

mp3

ErikLaanRuimtevaartnws

Zondagavond 11 maart hebben we onze nieuwe ruimtevaart medewerker Erik Laan in de uitzending.

ErikLaan009

Erik is geen onbekende in de ruimtevaart wereld. Hij is eigenaar van een eigen bedrijf: Eye On Orbit. Daarnaast maakt hij regelmatig podcast uitzendingen over de ruimtevaart ontwikkelingen voor BNR Nieuwsradio. Erik is woonachtig in Delft en zal vanaf nu regelmatig aanschuiven om het laatste nieuws op ruimtevaartgebied te bespreken. 

Naast een introductieronde gaan we het ondermeer hebben over de SpaceX Falcon heavy lancering, het stopzetten van de Google Lunar X Prize en de International Space University (ISU) die deze zomer naar Nederland komt. Verder zijn Peter Steggerda (media-agenda) en Kees Rooke te horen (medianieuws).

mp3 zondermuziek

mp3

FilmAtelierdhg

In deze aflevering van Mediamix besteden we aandacht aan het Film Atelier Den Haag. De liefde ElisaMutsaers013voor en kennis van film en geschiedenis vormen de rode draad die alle werkzaamheden binnen Film Atelier Den Haag verbindt.
Het Film Atelier Den Haag wordt gerund door Elisa Mutsaers. Zij is afgestudeerd historica (Rijksuniversiteit Leiden, 1996). Ook volgde zij de vakopleiding filmconservering in de Verenigde Staten. Elisa is in de studio met met haar gaan we in gesprek over het Film Atelier en over de lezingenserie 'Het alfabet van de Haagse bioscoopgeschiedenis'.

Marco Baaij is aanwezig voor de Media-agenda en ADO in de media en Herman van Beek kun je horen met zijn media praatje. 

mp3 zondermuziek

mp3

Museon01

Een grote verrassing voor het Museon in Den Haag. Het museum ontving afgelopen dinsdag een cheque van 630.000 euro van de BankGiro Loterij. Het geld wordt gebruikt om de hele entree aan te passen en te moderniseren.

Het Museon is in de afgelopen jaren veranderd van een traditioneel onderwijsmuseum naar een breed gezinsmuseum. Met het nieuwe profiel en de interne vernieuwing valt steeds meer op dat het gebouw, een ontwerp van Wim Quist, niet meer helemaal voldoet aan de hedendaagse eisen. De entree en de publieksvoorzieningen zijn verouderd en daarom dringend aan een facelift toe.

Voor ons aanleiding om te gaan praten met de directeur van het Museon, Marie Christine van der Sman.
Verder hoor je in deze aflevering van Mediamix de mediabijdrage van Kees Rooke. De media-agenda wordt dit keer verzorgd door Peter Steggerda.

mp3 zondermuziek

mp3

Mobile World Congress

Van 26 februari t/m 1 maart 2018 wordt in Barcelona weer het Mobile World Congress gehouden, ’s werelds grootste vakbeurs op het gebied van mobiele communicatie.

Ruim 2.300 bedrijven zullen zich daar presenteren en er worden ruim 100.000 bezoekers verwacht. Op de beurs is alles te zien op het gebied van mobiele communicatie en technologieën die hier op voortborduren, zoals Internet of Things en virtual reality.

Beeldmateriaal van de MWC2018:
 https://dutchitchannel.nl/594663/hollands-glorie-op-mobile-world-congress.html

De Haagse ondernemer Danny Frietman brengt, in samenwerking met onder meer de gemeente Den Haag, Nederlandse bedrijven op het Mobile World Congress bij elkaar. Op het Holland Paviljoen hebben een aantal Nederlandse organisaties hun stand en is er volop gelegenheid om zaken te doen. Zondag is Danny te gast in Mediamix, we praten dan met hem over het Mobile World Congress 2018 en het Holland Paviljoen dat daar te vinden zal zijn. Verder de vaste rubrieken van Herman van Beek en Marco Baaij.

mp3 zondermuziek

mp3

TWR11feb18

Trans World Radio heeft afgelopen dinsdag een nieuwe zender op Bonaire in gebruik genomen. Het is de krachtigste zender van het westelijk halfrond. Dat bericht viel mij op en daarom besteden we in deze aflevering van Mediamix aandacht aan de organisatie Trans World Radio. We praten met de directeur Hubrecht Smits. Niet veel mensen weten van het bestaan van Trans World Radio af. Toch hebben ze bijvoorbeeld bij de orkaan Irma op Sint Maarten een belangrijke rol gespeeld.

De media bijdrage is van Kees Rooke en Marco Baaij is in de studio voor de media-agenda en ADO in de media.

mp3 zondermuziek

mp3

YPCA Radiofabriek

Afgelopen week kreeg ik een persbericht van De Radiofabriek met daarin de aankondiging dat voormalig TMF DJ Fabienne de Vries de presentatie gaat verzorgen van het programma 'Let's Talk Business' op New Business Radio. Nieuwsgierig als ik ben wil ik wel eens iets meer weten over De Radiofabriek!

In de uitzending van Mediamix op zondagavond 4 februari hebben we daarom een gesprek met Lars Schotanus. Lars is directeur/eigenaar van De Radiofabriek en we zullen dus na het interview met Lars veel meer te weten zijn gekomen over De Radiofabriek, YPCA, New Business Radio, Trafic Radio en AllSportradio! Verder hoor je in deze uitzending Herman van Beek met zijn mediapraatje en Marco Baaij is aanwezig voor de media-agenda en de rubriek ADO in de Media.

mp3 zondermuziek

mp3

NepnieuwsKeesRmarco‘Nepnieuws’ is een begrip dat velen nerveus maakt. En terecht. Een democratische samenleving heeft een breed gedragen vertrouwen nodig, in politici maar ook in de nieuwsvoorziening. Maar wat is waarheid en wat onzin? Mediawetenschapper Peter Burger (Universiteit Leiden) komt op woensdagavond 31 januari in de Maranathakerk vertellen over allerlei soorten van beïnvloeding van media, en wat je als kritische burger kunt doen om kaf en koren van elkaar te scheiden. Hij onderzoekt al tientallen jaren ‘broodje-aapverhalen’. Vanavond in onze uitzending praten we alvast met Peter Burger.

 Verder is Kees Rooke te horen met zijn media bijdrage. Marco Baaij is in de studio voor de media-agenda en ADO in de media.

mp3 zondermuziek

mp3

 

Fotomuseum 2

In het radioprogramma Mediamix op Den Haag FM wordt zondagavond 14 januari onder Sinderenmeer aandacht besteed aan het Fotomuseum te Den Haag.

We hebben een gesprek met de conservator Wim van Sinderen. In december 2002 werd het Fotomuseum Den Haag geopend als jongste museale instelling voor fotografie in Nederland. Het museum is onderdeel van het Gemeentemuseum Den Haag en werkt nauw samen met het Prentenkabinet van de Universiteitsbibliotheek Leiden. Per jaar organiseert het Fotomuseum Den Haag circa zes tentoonstellingen over de meest uiteenlopende perioden, disciplines en genres van de fotogeschiedenis, waarbij opvalt dat dikwijls het mensbeeld centraal staat.

 

mp3 zondermuziek

mp3

 

Pam van der Veen Wonderjaren

In de jaren tachtig en negentig kwamen veel hi-tech apparaten voor het eerst massaal ons huis en ons leven binnen. Reden voor freelance journalist en schrijver Pam van der Veen om een boek te schrijven over de opkomst van de nu al bijna vergeten technologische hoogstandjes. In een nieuwe aflevering van Mediamix gaan we zondagavond 21 januari in gesprek met Pam van der Veen over haar boek 'Wonderjaren' en haar andere activiteiten.

Verder hoor je Herman van Beek in het media praatje en Marco Baaij is in de studio voor de media-agenda en ADO in de media.

mp3 zondermuziek

mp3

 

Ruimtevaart jaaroverz2017

Aan het begin van het jaar gaan we in deze twee uur durende uitzending terugkijken naar wat er allemaal heeft plaatsgevonden op media- en ruimtevaartgebied in 2017.

Vanavond is ruimtevaartmedewerker Roland Taams in de studio met zijn ruimtevaart jaaroverzicht. Roland Taams gaat ons vertellen wat er allemaal in het jaar 2017 heeft plaats gevonden op ruimtevaart- en sterrenkunde gebied. Er heeft zoveel plaatsgevonden, dat we niet alles kunnen bespreken. Na de uitzending zullen we het overzicht wat Roland gemaakt heeft op de website van Mediamix zetten.

Let op: Dit is een twee uur durende uitzending!

mp3 zondermuziek

mp3