JanOosterveen

In het kader van 100 jaar radio is komende zondag radiofreak Jan Oosterveen te gast in het radioprogramma Mediamix op Den Haag FM.JanOosterveen8

Jan is al vanaf 1965 actief bezig met allerlei facetten van de radio. Hij is met name gespecialiseerd op de korte golf en daarover gaan wij met Jan in gesprek. Verder weet Jan veel over het steeds populairder wordende LPAM gebeuren (Low Power AM radio). Ook hier in Den Haag en omgeving is veel activiteit op de middengolf met LPAM radio. En we vragen Jan naar de toekomst van de radio.

Kees Rooke is aanwezig met zijn selectie uit het vele medianieuws van de afgelopen week en Marco Baaij in is de studio voor zijn vaste rubrieken (de media-agenda en ADO in de media).

mp3 zondermuziek

mp3

understanding smart cityAandacht voor het Smart City stadscongres Rijswijk

Woensdag 4 december organiseert de gemeente Rijswijk een stadscongres met als onderwerp: 'Welke ontwikkelingen en mogelijkheden biedt ‘Smart City’ ons voor het leven en werken in onze stad?'.
Nu gaat Smart City natuurlijk verder dan alleen de gemeente Rijswijk. Ook in Den Haag zijn de ontwikkelingen rond het Smart City netwerk inmiddels zichtbaar. Denk hierbij aan de slimme lantaarnpalen op de Scheveningse boulevard. Een aantal doet ook al dienst als oplaadpalen voor de electrische auto.
Omdat Smart City projecten over de stadsgrenzen heengaan, gaan we in Mediamix in gesprek met de strategisch manager van de gemeente Rijswijk, mevrouw Ilonka Nagy.

Ook in deze uitzending hoor je verder de bijdragen van Kees Rooke en Marco Baaij.

Verder hoor je in deze uitzending Kees Rooke en Marco Baaij met hun bijdragen.

mp3 zondermuziek

mp3

WestraMM24novPaulWestra13aug

Zondagavond in het radioprogramma Mediamix op Den Haag FM aandacht voor Voice technology.

We gaan het hebben over spraak assistenten. Steeds meer mensen hebben een slimme speaker in huis, zoals de Google home, Apple Home Pod. Hoe gaan deze slimme speakers ons leven veranderen?
Er ontstaan ook weer nieuwe mogelijkheden in de marketing. Wat als iedereen straks tegen een speaker praat en niet meer op een toetsenbord typt, hoe blijf je als bedrijf dan in contact met je klant. In de studio is Paul Westra. Met Paul gaan we dieper op dit onderwerp in.

Verder hoor je in deze uitzending Kees Rooke en Marco Baaij met hun bijdragen.

mp3 zondermuziek

mp3

ErikLaan

Zondagavond in het radioprogramma Mediamix aandacht voor het laatste ruimtevaartnieuws met Erik Laan.hayabusa2

Het is weer even geleden en daarom is onze ruimtevaartmedewerker Erik Laan in de studio voor het laatste ruimtevaartnieuws. Erik zal het onder andere hebben over Hayabusa2, SpaceX (met succes weer 60 satellieten gelanceerd) en Space19+ (de 3 jaarlijkse ministerconferentie van ESA).

Ook hoor je Kees Rooke met een selectie uit het medianieuws van de afgelopen week. 

mp3 zondermuziek

mp3

100jrradioMM

Zondagavond in het radioprogramma Mediamix een terugblik op 100 jaar radio op Den Haag FM.

Afgelopen woensdag was het precies 100 jaar geleden dat de eerste omroepuitzending plaatsvond hier in Den Haag. Hanso Idzerda begon zijn reguliere radio-uitzendingen vanuit de Haagse Beukstraat. We hebben er afgelopen week uitgebreid bij stilgestaan. Het grootste evenement vond plaats in het Kurhaus te Scheveningen. De hele dag kon men luisteren naar optredens van diverse (Haagse) artiesten, (oude) radiostudio's bezichtigen, oude radio's bewonderen en meedoen aan workshops. Kortom, een paradijs voor radioliefhebbers!

In Mediamix hebben we vanavond een terugblik op deze bijzondere dag ter gelegenheid van 100 jaar radio!
Verder zal Bart Serlie aanschuiven om iets te vertellen over het gebruik van de huidige middengolf. Want de middengolf, waar de uitzendingen op begonnen, is zeker nog niet overleden!

Ook hoor je Kees Rooke met het andere medianieuws van de afgelopen week en Marco Baaij is in de studio voor zijn vaste rubrieken.

mp3 zondermuziek

mp3

idzerda day02

Zondagavond in het radioprogramma Mediamix op De Haag FM aandacht voor de Vereniging van Radio Zendamateurs (VRZA).VZRA 010

De allereerste radio-uitzending ooit werd gemaakt in Den Haag, dat gebeurde in de Beukstraat op 6 november 1919 door Hanso Idzerda. Komende woensdag (6 november) is dat exact honderd jaar geleden en dat wordt gevierd met een evenement in het Kurhaus in Scheveningen. De organisatie is mede in handen van de VRZA, de Vereniging van Radio Zendamateurs. De VRZA zal zelf ook aanwezig zijn met zendapparatuur en er zullen wereldwijde verbindingen gemaakt worden op de diverse amateurbanden.

In deze uitzending van Mediamix gaan we in gesprek met Ronald de Beer en Tudor Mastwijk. Ronald en Tudor zijn allebei betrokken bij de VRZA afdeling Haaglanden. We horen van de heren wat de VRZA precies is en wat een zendamateur is en doet. Mag een zendamateur muziek uitzenden en wat is het verschil tussen omroep bedrijven en het maken van een verbinding? Verder hoor je de vaste bijdragen van Kees Rooke en Marco Baaij.

mp3 zondermuziek

mp3

mm27okt 01Zondagavond 27 oktober in het radioprogramma Mediamix aandacht voor de tentoonstelling 100 jaar radio ‘Idzerda & daarna, een Haags verhaal’ in het HansoIdzerdaHaagse atrium.

Niet Hilversum, niet Eindhoven, maar Den Haag is de stad waar de radio werd geboren. Aan de Beukstraat in de Bomenbuurt op 6 november 1919. Het begin van honderd jaar roerige radiohistorie. Te zien op een tentoonstelling in het Atrium. ‘De tentoonstelling 100 jaar radio ‘Idzerda & daarna, een Haags verhaal’ laat hoogtepunten zien uit de rijke Haagse radiohistorie. Van maandag 4 tot en met vrijdag 15 november in het atrium van het stadhuis en daarna bij het nieuwe insti-tuut Beeld en Geluid Den Haag aan de Zeestraat (voorheen COMM). We praten erover met Nico Mokveld. Nico is samensteller en weet dus als geen ander alle ins en outs van deze interessante tentoonstelling! Verder hoor je Kees Rooke en Marco Baaij in deze aflevering van Mediamix.

mp3 zondermuziek

mp3

MoetjehorenGovertvanBrakel 1

Zondagavond 20 oktober is oud Hagenaar Govert van Brakel te gast in het radioprogramma Mediamix op Den Haag FM.

Op 6 november is het precies 100 jaar geleden dat de radio-omroep werd geboren. En dat gebeurde hier in Den Haag, thuis bij ingenieur Hanso Idzerda.
Ter gelegenheid van dat jubileum is deze week het boek "Moet je horen..."verschenen, vol verhalen en anekdotes over die geschiedenis. Schrijver is iemand die je vast wel kent als presentator van programma's als Langs de Lijn, met het Oog op Morgen en de Perstribune: Govert van Brakel. En Govert is dus ook nog eens een oud-Hagenaar! Verder hoor je in deze aflevering Kees Rooke en Marco Baaij.

mp3 zondermuziek

mp3

DeMarathon023De marathon

Boek over De Marathon in Mediamix op Den Haag FMMarathonboek

Zaterdag 5 oktober is het boek over de legendarische discotheek De Marathon gepresenteerd in Standtent 14 op Kijkduin. Reden om te gaan praten over dit boek met de bedenker en motor van dit mooie project, Charles Brussee. We hebben ook Marlon van Delden in de studio. Marlon woonde zowat in De Marathon en heeft geholpen met de samenstelling van het boek.
De Marathon begon in 1947, onder de naam Eerste Haagsche Rolschaats Club (EHRC) in de De Savornin Lohmanlaan. Pas in 1972 begon de periode als discotheek. Er is ook een duidelijke samenwerking met Radio Stad Den Haag en ook dat zal zeker te sprake komen in het Mediaprogramma Mediamix! Verder hoor je in deze aflevering Kees Rooke en Marco Baaij.

mp3 zondermuziek

mp3

PeterMarcoIn deze uitzending hoor je de media-momenten, de media-agenda, ADO in de media en de bijdrage van Kees Rooke. 

Presentatie en productie: Peter Steggerda en Marco Baaij. 

mp3 zondermuziek

mp3

IBC 2019Zondagavond in het radioprogramma Mediamix aandacht voor de mediavakbeurs IBC.event featured ibc 2019 83

Inmiddels is het een traditie geworden, begin september wordt de jaarlijkse International Broadcasting Convention (IBC) gehouden in de RAI in Amsterdam.
De IBC is een conferentie en beurs voor professionals die zich bezighouden met het creëren, beheren en leveren van elektronische media en entertainment. We hebben een terugblik op deze beurs en gaan het met name hebben over de nieuwste ontwikkelingen. Je kan op deze beurs heel mooi de toekomstige ontwikkelingen op mediagebied zien.

Kees Rooke is te horen met zijn selectie uit het medianieuws van de afgelopen week.

mp3 zondermuziek

mp3

 Gera Nieland 2Weblog HaagsAllerlei in Mediamix op DenHaag FM

In het radioprogramma Mediamix op Den Haag FM wordt zondagavond aandacht voor de weblog ‘Haags Allerlei’ van Gera Nieland. Gera is geboren en getogen Haagse en in 2005 begonnen met haar weblog.

Op het weblog ‘Haags Allerlei’ wordt geschreven over allerlei dingen die zich afspelen in de stad Den Haag, zoals kunst- en muziekevenementen, festiviteiten, maar ook opvallende gebeurtenissen in Den Haag. Gera is teven fotograaf, veel van haar berichten zijn dan ook voorzien van eigen fotomateriaal.

mp3 zondermuziek

mp3

ErikLaanRuimtevaartnws

Ruimtevaarnieuws met Erik Laan.

In het radioprogramma Mediamix op Den Haag FM wordt vanavond weer aandacht besteed aan ruimtevaart. Ruimtevaartredacteur Erik Laan is in de studio, met hem gaan we het onder meer hebben over de tot nu toe geheime capability van de zogeheten Keyhole satellites waarover president Trump onlangs twitterde.

Ook wordt er zondag gesproken over de ‘bijna-botsing’ tussen de ESA satelliet Aeolus en een SpaceX Starlink-satelliet en je hoort meer over de LEGO Space plannen van de Bonte Bouwplaats in Delft.

mp3 zondermuziek

mp3

Rogier en LieuweAandacht voor de Den Haag FM ADO podcast

In deze aflevering van Mediamix op Den Haag FM aandacht voor de podcast. Sinds kort is Den Haag FM ook actief op het gebied van podcasts. Sinds eind juli maken Den Haag FM-verslaggevers Rogier Heimgartner en Lieuwe van Slooten namelijk wekelijks een podcast over ADO Den Haag.

Samen met ADO-supporter Alberto van der Spiegel praten ze met wisselende gasten over hun ervaringen met ADO, nemen ze de week door en blikken ze vooruit op de volgende wedstrijd. Zondagavond praten we in Mediamix over de ADO podcasts met Rogier Heimgartner. We gaan hem natuurlijk vragen of hij zelf ADO-fan is en we willen alles weten over de wekelijkse podcast.

mp3 zondermuziek

mp3

mm14juli2019

Aandacht voor 45 jaar Radio Mi Amigo.

Zondagavond in een nieuwe aflevering van Mediamix gaan we het hebben over Radio Mi Amigo. We gaan daarvoor in gesprek met Lion Keezer.Lion in studio

In 2019 is het 45 jaar geleden dat de zeezender Radio Mi Amigo haar uitzendingen startte op 1 januari 1974. Maar het is dit jaar in september ook 40 jaar geleden dat er een einde kwam aan de zeezender Radio Mi Amigo. Na het succes van 'Mi Amigo 40' in 2014 in Oostende vanaf het schip de Artemis wil de organisatie die boeiende radiojaren van Radio Mi Amigo dit jaar opnieuw boven water halen. We gaan in gesprek met Lion Keezer. Lion heeft onder andere gewerkt voor Radio Caroline. Lion is stationmanager van Radio Mi Amigo International. 

De vaste bijdragen van Kees Rooke en Marco Baaij zijn ook weer aanwezig in deze aflevering van Mediamix.

mp3 zondermuziek

mp3

Asteriodday 7juli

Op zondag 7 juli zal Erik Laan terugblikken op Asteroid Day 2019.

Zondagavond aandacht voor Asteroid Day in het radioprogramma Mediamix op Den Haag FM.

30 juni was het Asteroid Day. Asteroid Day is een jaarlijks wereldwijd evenement dat plaatsvindt op de verjaardag van het Siberische Tunguska-evenement dat plaatsvond op 30 juni 1908, het meest schadelijke bekende asteroïde-gerelateerde evenement op aarde in de recente geschiedenis. Met Erik Laan gaan we er verder op in. We gaan het onder andere hebben over Falcon Heavy STP-2 en de lancering op 24 juni. Uiteraard willen we ook weten wat eigenlijk asteroides zijn. Verder zijn er ook ruimtevaart missies naar planetoides, zoals de JAXA Hayabusa2 missie en de NASA Osiris Rex missie. Kortom, het wordt weer een interessante uitzending!

Mediamix is een populair wetenschappelijk programma over communicatie in de breedste zin des woords. Het programma wordt elke zondagavond tussen 21.00 en 22.00 gepresenteerd door Wim Zonderland, met bijdragen van Peter Steggerda.

mp3 zondermuziek

mp3

Helaas in deze uitzending niet doorgegaan. Op Den Haag FM was een live verslag van Parkpop. parkpop2019

Op zondag 7 juli zal Erik Laan terugblikken op Asteroid Day 2019. 

 

 

 

  

AstroidDay2019

Zondagavond aandacht voor Asteroid Day in het radioprogramma Mediamix op Den Haag FM.

30 juni is het Asteroid Day. Asteroid Day is een jaarlijks wereldwijd evenement dat plaatsvindt op de verjaardag van het Siberische Tunguska-evenement dat plaatsvond op 30 juni 1908, het meest schadelijke bekende asteroïde-gerelateerde evenement op aarde in de recente geschiedenis. Met Erik Laan gaan we er verder op in. We gaan het onder andere hebben over Falcon Heavy STP-2 en de lancering op 24 juni. Uiteraard willen we ook weten wat eigenlijk asteroides zijn. Verder zijn er ook ruimtevaart missies naar planetoides, zoals de JAXA Hayabusa2 missie en de NASA Osiris Rex missie. Kortom, het wordt weer een interessante uitzending!

Mediamix is een populair wetenschappelijk programma over communicatie in de breedste zin des woords. Het programma wordt elke zondagavond tussen 21.00 en 22.00 gepresenteerd door Wim Zonderland, met bijdragen van Peter Steggerda.

idzerda day

Dit jaar staat in het teken van 100 jaar radio. Dat zal je wellicht niet ontgaan zijn. We draaien bijvoorbeeld iedere week een 'radioplaat'. Op 6 november is het precies 100 jaar geleden dat de eerste radiouitzending plaatsvond vanuit de Haagse Beukstraat!


Ter gelegenheid van die gebeurtenis is er op 6 november een special Haagse evenement vanuit het Kurhaus en vanuit de Vuurtoren in Scheveningen. We praten erover in onze uitzending van zondag 16 juni met één van de organisatoren Raymond Kersten.


Uiteraard hoor je ook het laatste medianieuws, verzameld door Kees Rooke en Marco Baaij is aanwezig voor de media-agenda en ADO in de media.

mp3 zondermuziek

mp3

VriendenVeronicaschip

Zondag 23 juni was het de bedoeling dat Wout van der Meer bij ons aanwezig zou zijn.

Helaas was Wout op het laatste moment verhinderd. Daarom in deze uitzending van Mediamix geen aandacht voor de stichting Vrienden van het Veronicaschip. Maar er waren nog wél andere onderwerpen te bespreken. En natuurlijk kun je de vaste bijdragen van Kees Rooke en Marco Baaij horen!

mp3 zondermuziek

mp3

Ztack

Jongerenplatform ZTACK in Mediamix op Den Haag FM17508358 6081833651253 3802763489827618816 n

Jongerenplatform ZTACK, dat afgelopen januari voortkwam uit het talentenprogramma The Radio Project, gaat verder uitbreiden. Op 22 juni wordt er op het Media Park in Hilversum een ZTACK talentendag georganiseerd, om het huidige team van het jongerenplatform verder uit te breiden.

We gaan daarover in Mediamix praten met juryvoorzitter en radiocoach Pierre Papa.

Daarnaast hoor je de media bijdrage van Kees Rooke en Marco Baaij met de media-agenda en ADO in de media.

mp3 zondermuziek

mp3


GES2juni2019Zondagavond in het radioprogramma Mediamix op Den Haag FM aandacht voor het Global Entrepreneurship Summit 2019.GES201901

Maandag, dinsdag en woensdag vindt in Den Haag de Global Entrepreneurship Summit 2019 plaats, een jaarlijkse top die wereldwijd ondernemerschap wil bevorderen. Tijdens deze top komen zo’n 2.000 ondernemers, investeerders, beleidsmakers en andere deelnemers uit de hele wereld bij elkaar in het World Forum in Den Haag. In Mediamix praten wij vanavond met twee van de Nederlandse organisatoren van de Global Entrepreneurship Summit, Joop Nijssen en Henriette van Notten.

Mediamix is een populair wetenschappelijk programma over communicatie in de breedste zin des woords. Het programma wordt elke zondagavond tussen 21.00 en 22.00 gepresenteerd door Wim Zonderland, met bijdragen van Peter Steggerda, Kees Rooke en Marco Baaij.

mp3 zondermuziek

mp3

MM26mei

Zondagavond in het radioprogramma Mediamix op Den Haag FM aandacht voor het Omniversum in Den Haag.

In 1984 opende het eerste IMAX Dome theater in Europa haar deuren. En dan hebben we het over het Omniversum in Den Haag. We praten vanavond over de geschiedenis van het Omniverum en over de techniek achter dit bijzondere theater. We doen dat met Berend Reijnhoudt, directeur van het Omniversum. We gaan met hem ook praten over de film Apollo 11 die momenteel draait in het Omniversum. Het is dit jaar 50 jaar geleden dat Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan zette. In de film is gebruik gemaakt van originele geluidsopnamen en laat je die eerste bemande maanreis opnieuw beleven.

Mediamix is een populair wetenschappelijk programma over communicatie in de breedste zin des woords. Het programma wordt elke zondagavond tussen 22.00 en 23.00 gepresenteerd door Wim Zonderland, met bijdragen van Peter Steggerda, Kees Rooke en Marco Baaij.

mp3 zondermuziek

mp3

Segbroek19mei

Aanleg glasvezelnetwerk in Mediamix op Den Haag FM

In juni start een consortium van T-Mobile, Primevest Capital Partners en VolkerWessels Telecom met de uitrol van 33.000 glasvezelverbindingen in stadsdeel Segbroek. De woon- en zakelijke adressen krijgen hiermee de mogelijkheid om supersnel internet te gebruiken. Het zogenaamde Fiber to the Home (FttH)-netwerk moet ook mogelijkheden voor 5G en Smart City-toepassingen bieden. We praten hierover met de projectleider Glasvezel van T-Mobile, Michael Griffioen.

Uiteraard in deze aflevering van Mediamix ook het laatste medianieuws door Kees Rooke en de media-agenda en ADO in de media door Marco Baaij.

mp3 zondermuziek

mp3

Veed5mei

Zondagavond in het radioprogramma Mediamix op Den Haag FM aandacht voor influencers en de VEED Awards.

Een influencer is iemand met een grote aanwezigheid op social media, met een publiek dat naar hem of haar luistert. Het zijn merkspecialisten in een heel bijzonder merk, namelijk zichzelf. De volgers van deze influencers krijgen regelmatig (veelal wekelijks) een update over het leven van de influencer. Daarbij maken de influencers op een bedekte manier ook reclame door bijvoorbeeld hun outfit in een bepaald kledingmerk. Influencers hebben een zeer speciale manier van adverteren, ze adverteren namelijk zonder dat je het doorhebt. Het kan je merk dus ongezien een enorme boost geven! Speciaal voor deze influencers, die veelal op YouTube en Instagram opereren zijn de VEED Awards in het leven geroepen. VEED Awards worden ook wel de Oscars van de Nederlandse YouTube industrie genoemd. We praten over influencers en de VEED Awards met Voila Welling. Viola is één van de oprichters en mede eigenaar van de VEED Awards.

Verder hoor je de vaste rubriek van Kees Rooke en met Peter hebben we het over het Bevrijdingsfestival.

mp3 zondermuziek

mp3

ACA hal

In het radioprogramma Mediamix is zondagavond ruimtevaartredacteur Erik Laan te gast.ErikLaan009

We gaan met ruimtevaartredacteur Erik Laan het laatste nieuws op ruimtevaartgebied bespreken. We bespreken de halfgelukte maanlanding van Israel en de Chandrayaan-2 voorbereiding door India.
Ook is er iets aan de hand met de Geostationaire satelliet Intelsat 29e. En tenslotte gaan we het hebben over een echt ruimtevaartbedrijf dat aan de overkant van de A4 bij Den Haag FM zit: Airborne Composites.

Mediamix is een populair wetenschappelijk programma over communicatie in de breedste zin des woords. Het programma is elke zondagavond tussen 22.00 en 23.00 uur te horen op Den Haag FM en wordt gepresenteerd door Wim Zonderland, met bijdragen van Peter Steggerda, Kees Rooke en Marco Baaij.

mp3 zondermuziek

mp3

Mediam28apr2019 02

Zondagavond in Mediamix aandacht voor de wandeling door 'de verdwenen Joodse buurt' in Den Haag.

Voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog kende Den Haag een bloeiende en levendige Joodse buurt. Er is een speciale wandeling door deze verdwenen Joodse buurt en deze wandeling is sinds kort ook met audiobegeleiding. We gaan daarover in gesprek met Menno van der Reis. Menno is bestuurslid van de Stichting Joods Erfgoed Den Haag. We kijken ook vooruit naar andere activiteiten van deze stichting in aanloop naar de herdenking/bevrijding op 4 en 5 mei.

mp3 zondermuziek

mp3

anwb paddestoel02

Zondagavond aandacht voor de ANWB-paddenstoel in het radioprogramma Mediamix op Den Haag FM.anwb paddenstoel

Wie kent ze niet? De witte bakens in de grond die met rode letters precies op een routekaart aangeven waar je bent en hoe ver een bestemming is. De kenmerkende ANWB-paddenstoel bestaat dit jaar 100 jaar. Om dit te vieren is er tot september een speciale tentoonstelling in het hoofdkantoor van de ANWB. We praten in deze aflevering van Mediamix met de huis-historicus van de ANWB, Hans Buiter over deze bijzondere bewegwijzering.

Mediamix is een populair wetenschappelijk programma over communicatie in de breedste zin des woords. Het programma is elke zondagavond tussen 22.00 en 23.00 uur te horen op Den Haag FM en wordt gepresenteerd door Wim Zonderland, met bijdragen van Peter Steggerda, Kees Rooke en Marco Baaij.

mp3 zondermuziek

mp3

Studioverz

Studieverzameling TU Delft in Mediamix op Den Haag FMHanGeijp 06

Zondagavond 14 april aandacht voor de studioverzameling van de TU Delft in het radioprogramma Mediamix op Den Haag FM.

De Studieverzameling, die al sinds de opening van ons gebouw in november 1969 te vinden is in de laagbouwkelder van de Mekelweg 4, herbergt een uitgebreide collectie nostalgische, meest elektrotechnische apparatuur van de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica. We praten hierover in Mediamix met één van de vrijwilligers en coordinator Han Geijp.
Verder hoor je in deze aflevering de bijdragen van Kees Rooke en Marco Baaij.

mp3 zondermuziek

mp3

museum 3

In het kader van 100 jaar radio moest ik denken aan het Rotterdams Radiomuseum. Onlangs hoorde ikFredvdWindt 011 dat er een ingrijpende verhuizing aan zit te komen. Reden dus om eens iemand van het Rotterdam Radiomuseum uit te nodigen! In de studio is Fred van der Windt.

Verder hoor je de bijdrage van Kees Rooke met een selectie uit het medianieuws van de afgelopen week. Marco Baaij is ook weer van de partij voor dse media-agenda en ADO in de media.

mp3 zondermuziek

mp3

Erik LaanRuimtevaartnws

Ruimtevaartnieuws in Mediamix op Den Haag FMindia asat missile

Zondagavond 31 maart hebben we ruimtevaartredacteur Erik Laan in de studio.

Er gebeurt veel op ruimtevaartgebied dus het is de hoogste tijd om Erik Laan weer eens uit te nodigen! Met Erik gaan we het onder andere hebben over de ASAT test van India, de aanstaande Israelische Beresheet landing op de Maan, de nieuwste bemensde maanplannen van NASA en de aanstaande lancering van de Starship (hopper) van SpaceX. Echter, de ervaring is inmiddels dat een uur uitzending véél te kort is!
De vaste rubrieken zijn ook weer te horen: Kees heeft medianieuws van de afgelopen week uitgezocht en Marco is er met een verse media-agenda en ADO in de media!

mp3 zondermuziek

mp3

Mikxmedia01

Zondagavond is Mies Mikx te gast in Mediamix.MiesMikx001

Mies is eigenaar van het mediabedrijf MikxMedia. Mies heeft ook een boek geschreven over "een eeuw Bomenbuurt". Ook daar gaan we het met Mies over hebben. In 2015 was Mies productie- en opnameleider van de film voor de Bridge 2 Liberation Experience in Arnhem. Kortom, genoeg te bespreken met Mies Mikx!

Verder hoor je de media bijdrage van Kees Rooke en de media-agenda en ADO in de media met Marco Baaij.

mp3 zondermuziek

mp3

PetervanZetten01

Zondagavond is fotojournalist Peter van Zetten te gast in het radioprogramma Mediamix op Den Haag FM.PetervZetten01

Peter is geboren in 1959 te Rotterdam en kwam al in zijn jeugd in contact met radio en de daarbij horende reclames. Na een elektronicastudie was zijn interesse v oor de media compleet. Vanaf die tijd was hij regelmatig werkzaam op diverse radiostations en werkte ook als geluidtechnicus en editor aan verscheidene kleine en grote film- en theaterproducties. Hij fotografeert veel voor plaatselijke en landelijke kranten. We gaan met Peter in gesprek om meer te weten te komen over zijn activiteiten, toen en nu.

mp3 zondermuziek

mp3

henkkool dhfmmic

Zondagavond 10 maart besteden we in Mediamix aandacht aan de Economic Board The Hague.

Economic Board The Hague is een onafhankelijke denktank en aanjager voor de economie van Den Haag. Het platform bundelt de kracht van ondernemers en kennisinstellingen in de stad, geeft gevraagd en ongevraagd advies over economisch beleid en initieert, in samenwerking met andere organisaties, projecten om de Haagse economie te versterken. We praten hierover met Henk Kool, voormalig wethouder Economie, Sociale Zaken en Werkgelegenheid en sinds vorig jaar voorzitter van Economic Board The Hague.

mp3 zondermuziek

mp3

Howard24feb2019

Mindy007Zondag 24 februari is astronaut trainer Mindy Howard in de studio.

Mindy is ook oprichter van Inner Space Training. Dat is een bedrijf dat zich richt op het psychologisch ist patch favoritevoorbereiden van toekomstige ruimte-toeristen. Of iemand lichamelijk geschikt voor een ruimtereis is, is makkelijk te achterhalen, maar of iemand het geestelijk aankan is een heel andere vraag. De toerist wil natuurlijk niet in paniek raken of erger. We gaan in gesprek met Mindy om meer te weten te komen over haar droom en over haar bedrijf. Daarnaast speelt ze ook in een band en ze zal, samen met Mimi Zomerhuis-Amghar, een live optreden verzorgen tijdens ons programma.

mp3 zondermuziek

mp3

mwc2019 01Zondagavond is Haags ondernemer en winnaar van de 2018 Personality Award The Hague Danny Frietman te gast in DWMP03032019Mediamix. Danny is organisator van diverse evenementen voor Nederlandse ondernemers, waarvan een aantal in samenwerking met de gemeente Den Haag. Zo was hij de afgelopen week met een grote delegatie tech-bedrijven aanwezig op het Mobile World Congress 2019 in Barcelona. Komende week vertrekt hij weer met een delegatie ondernemers naar het South by Southwest (SXSW) festival in Austin, Texas. We gaan met Danny praten over deze twee evenementen en over zijn drijfveren om hier van alles voor te organiseren.

mp3 zondermuziek

mp3

ivar lingen

In het programma Mediamix op Den Haag FM is zondagavond radiopresentator en journalist Ivar Lingen te gast.

Ivar is geen onbekend bij Den Haag FM. Iedere zaterdag is hij te horen in het programma Spuigasten. De nog jonge journalist heeft al heel wat activiteiten op zijn naam staan. Van midden in de nacht radio maken en file lezen bij de ANWB, tot aan verslag geven voor Omroep West en het voorbereiden van het programma Kamerbreed. Ivar Lingen staat bekend om twee specialisaties: zijn hart verloor hij namelijk aan zowel het radio maken als de politieke journalistiek. In Mediamix gaan we in gesprek met Ivar.

mp3 zondermuziek

mp3