Uitzendingen

idzerda day02

Zondagavond in het radioprogramma Mediamix op De Haag FM aandacht voor de Vereniging van Radio Zendamateurs (VRZA).VZRA 010

De allereerste radio-uitzending ooit werd gemaakt in Den Haag, dat gebeurde in de Beukstraat op 6 november 1919 door Hanso Idzerda. Komende woensdag (6 november) is dat exact honderd jaar geleden en dat wordt gevierd met een evenement in het Kurhaus in Scheveningen. De organisatie is mede in handen van de VRZA, de Vereniging van Radio Zendamateurs. De VRZA zal zelf ook aanwezig zijn met zendapparatuur en er zullen wereldwijde verbindingen gemaakt worden op de diverse amateurbanden.

In deze uitzending van Mediamix gaan we in gesprek met Ronald de Beer en Tudor Mastwijk. Ronald en Tudor zijn allebei betrokken bij de VRZA afdeling Haaglanden. We horen van de heren wat de VRZA precies is en wat een zendamateur is en doet. Mag een zendamateur muziek uitzenden en wat is het verschil tussen omroep bedrijven en het maken van een verbinding? Verder hoor je de vaste bijdragen van Kees Rooke en Marco Baaij.

mp3 zondermuziek

mp3


Mediamix is een initiatief van Wim Zonneveld, te bereiken via tel: 06 555 00 686 of via de Redactie pagina.