Uitzendingen 2015

dag voor de radioamateur 2015

In de studio is te gast Jean-Paul Suijs, in de amateurwereld bekend onder de roepnaam PA9X. JP is lid van het HB van de Vereniging Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland, de Veron. Tevens is hij voorzitter van de PR groep van deze vereniging. Jean-Paul gaat wat vertellen over de Dag voor de Radio Amateur, die op zaterdag 7 november in de Americahal in Apeldoorn wordt gehouden.
We hebben het op Den Haag FM al meer over zendamateurs gesproken. Dit is een groep bevoegde personen die, na het behalen van een diploma, op een aantal radiobanden wereldwijd en soms daar buiten met elkaar communiceren met de meest uiteenlopende technieken, schakelingen bouwen en de beproeven en de laatste jaren de laatste techniek vanuit de ICT linken met de radiohobby. Ook zijn ze inzetbaar bij rampen, vaak is het laatste stukje communicatie die het eerst de berichten naar buiten brengt.

Verder de vaste ingredienten, zoals het media praatje met Herman van Beek, het media nieuws met Kees Rooke en de media-agenda en ADO in de media met Marco Baaij.

 

mp3 zondermuziek

mp3