Uitzendingen 2015

Hier kunt u de reeds uitgezonden afleveringen downloaden van Mediamix:

 
Datum
Inhoud/opmerkingen
Download
4 januari 2015

In deze aflevering, die alleen via Internet is te beluisteren/downloaden, kun je in ieder geval luisteren naar het media praatje met Herman van Beek en de media bijdrage van Kees Rooke.

Download hier
11 januari 2015
Cartoonist John Korver in Mediamix.
Naar aanleiding van de barbaarse aanslag in Parijs hebben we de bekende cartoonist John Korver (Kurf) in de studio. Met John gaan we het hebben over alle aspecten van een cartoon. Wat is een cartoon, wat bereik je ermee, hoe ver kun je gaan enz. Enfin, er zijn genoeg vragen voor wel tien afleveringen van Mediamix! John is meer dan 10 jaar cartoonist en geeft onder andere workshops. Hij maakt cartoons voor personeelsbladen en diverse kranten. Verder in deze aflevering van Mediamix de media-agenda met Marco Baaij, het media praatje met Herman van Beek en de selectie uit de media met Kees Rooke.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

18 januari 2015

In deze aflevering van Mediamix aandacht voor de film The Imitation Game. Dit is een Brits-Amerikaanse film uit 2014 gebaseerd op ware gebeurtenissen, zoals beschreven in de biografie van Alan Turing. Onze medewerker Niek Hilbers is er ingedoken en hij heeft een interessant verhaal opgetekend.

Verder hebben we Roland Taams aan de telefoon vanwege de ammoniak die aan boord van het Internationale Ruimtestation zou zijn vrijgekomen. Dan de vaste onderdelen, zoals Marco Baaij met de media-agenda, Herman van Beek met het media praatje en Kees Rooke met medianieuws.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

25 januari 2015

Deze maand vond in Las Vegas de gadgetbeurs CES 2015 plaats. De CES (Consumer Electronics Show) was boordevol nieuwe producten. In de studio zijn de Buurtnerds en samen met Marco Baaij bespreken ze wat er zoal te zien was op deze gadgetbeurs. Een van de nieuwe ontwikkelingen die ongetwijfeld besproken zal worden is de opkomst van een zelfrijdende auto. Sony komt met een MP3 speler van ruim 1200 euro en er komt een drone met een Intel-camera die automatisch obstakels kan ontwijken.

Ook in deze aflevering van Mediamix het medianieuws met Kees Rooke, het media-praatje met Herman van Beek en de media-agenda (en ADO nieuws!) met Marco Baaij.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

1 februari 2015

 

Sinds begin dit jaar is er op vrijdagavond een nieuw programma op Den Haag FM. Het programma I Am Desi richt zich vooral op in Nederland woonachtige Desi jongeren van tussen de 18 en 35 jaar oud, die veel gebruik maken van internet en social media en geinteresseerd zijn in de Nederlandse, Surinaamse en Indiase actualiteit en cultuur. Twee van de initiatiefnemers, Vinesh Ghoerbien en Vikash Boejharat zijn in de studio en zullen uitleggen hoe zij daar invulling aan geven.

Herman van Beek is te horen met zijn media praatje. Kees Rooke laat zijn selectie uit de media horen en vergeet natuurlijk ook Marco Baaij met de media-agenda en ADO Den Haag in de media niet!

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

8 februari 2015

Michelle van Min uit Voorburg is onze gast in de uitzending van zondag 8 februari. Michelle is singer-songwriter en daarnaast studente aan de universiteit van Leiden. Haar muzikale carriere heeft ze onder andere te danken aan de social media. Afgelopen vrijdag was ze nog te horen in Countdown Cafe op Radio Veronica. Ze heeft al heel wat optredens gehad. Genoeg reden om haar een aantal vragen te stellen! Michelle heeft ook twee nummers "live" in de studio gespeeld!

Het programma is elke zondagavond tussen 22.00 en 23.00 uur te horen op Den Haag FM en wordt gepresenteerd door Wim Zonderland, met vaste bijdragen van Herman van Beek, Kees Rooke en Marco Baaij.

Download hier

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

 

15 februari 2015

Vanwege het tienjarig bestaan van Den Haag FM was er afgelopen woensdag een klein feestje voor de medewerkers, vrijwilligers en genodigden. De opvolger van Lokatel, Radio 94 en Stadsradio Den Haag is nu in die tien jaar – met vallen en opstaan – uitgegroeid tot een niet meer weg te denken Haagse zender op radio, televisie én online.
De vliegende reporters van Mediamix waren er natuurlijk ook bij en in deze aflevering van Mediamix hoor je enkele gesprekken die Kees Rooke had met de stationmanager Gerard van den IJssel, de directeur van Den Haag FM Gerard Milo en met wethouder van mediazaken, Rabin Baldewsingh.

Ger Kruger heeft Haagse politici voor de microfoon gehaald.
Het programma is elke zondagavond tussen 22.00 en 23.00 uur te horen op Den Haag FM en wordt gepresenteerd door Wim Zonderland, met vaste bijdragen van Herman van Beek, Kees Rooke en Marco Baaij.

 

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

 

22 februari 2015
In deze aflevering van Mediamix is Perry Oerlemans te gast. Perry is directeur van Radio Decibel en Radio Royaal. Beide stations zijn goed in Den Haag te ontvangen. Radio Royaal is zelfs opvallend succesvol hier in Den Haag. Reden genoeg waarom we begin deze week naar Amsterdam zijn gegaan waar Perry zijn kantoor heeft. Herman van Beek praat met Perry in deze uitzending van Mediamix.
Verder een gesprek met Ziggo-woordvoerder Erik van Doeselaar. De komende week zal het digitale TV-signaal van Ziggo worden aangepast en daarvoor moet de consument zelf ook enkele instellingen veranderen. Wat dat is, vragen we aan Erik van Doeselaar.
Dan natuurlijk in deze aflevering ook de vaste bijdragen van Marco Baaij (de media-agenda) en Kees Rooke (media bijdrage).

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

 

1 maart 2015
In deze aflevering van het radioprogramma Mediamix op Den Haag FM aandacht voor ruimtevaart. In de studio is onze ruimtevaartmedewerker Roland Taams. Roland gaat het met ons hebben over het Internationale Ruimtestation. Rusland heeft afgelopen woensdag bekend gemaakt dat ze hun medewerking aan het ISS in 2024 willen beeindigen. Wat heeft dat voor consequenties voor het ISS? Ook is er nieuws over de ruimtevaartorganisaties SpaceX en Mars One.
Dan hebben we telefonisch contact met Danny Frietman. Danny is organisator van het Holland House tijdens het Mobile World Congress. De komende week wordt in Barcelona het Dutch Mobile Networking Event gehouden.
Verder in deze uitzending de vaste onderdelen, zoals de media-agenda met Marco, de media bijdrage met Kees en het media praatje met Herman.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

 

 

8 maart 2015
In deze aflevering van Mediamix Danny Frietman. Vorige week hoorde je Danny al vanuit Barcelona, nu is hij in de studio van Den Haag FM. Danny geeft een uitgebreide terugblik van het Mobile World Congress en de Dutch Mobile Networking Event (DMNE). Verder in deze uitzending actueel medianieuws van onze vaste medewerkers. Je hoort Kees Rooke met zijn medianieuws en Peter Steggerda verzorgt de media-agenda omdat Marco Baaij ziek is.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

15 maart 2015

Op 22 maart wordt in het Rotterdam Radio Museum een nieuwe thematentoonstelling geopend. Deze tentoonstelling "70 jaar bevrijding met radio en zendapparatuur" neemt je mee naar de verboden radiotijd. Daarnaast is er ook een druk bezochte ruilbeurs op zondag 22 maart. Reden genoeg om in deze aflevering van Mediamix te gaan praten met Frank Nijs. Frank is één van de vrijwilligers van het Rotterdams Radio Museum.

Herman van Beek is te horen met zijn media praatje en Kees Rooke hoor je met zijn selectie uit het medianieuws. Hopelijk is Marco weer terug voor het ADO nieuws, want er is veel te melden! Ook verzorgt Marco de media-agenda met daarin informatie over de komende zonsverduistering en de activiteiten rond NL Doet.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

22 maart 2015

Hans Bohm in Mediamix.


In deze uitzending van Mediamix is Hans Bohm, bijgenaamd Mister Chess in de studio. Hans is behalve zeer goed schaker een veelzijdig persoon. Inmiddels heeft hij 25 boeken geschreven, schrijft columns voor de Telegraaf, is commentator bij Langs de Lijn en Studio Sport en journalist voor een groot aantal kranten. Natuurlijk kennen we hem ook in verband met het succesvolle TV-programma "Ook dat nog!". Onze medewerker Rene Marquard gaat Hans Bohm uitgebreid aan de tand voelen!
Verder de vaste rubrieken zoals het media-praatje, de media-agenda en het ADO (media)nieuws en de media bijdrage.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

 

29 maart 2015

In de aflevering van Mediamix hebben we zendamateur Hans van der Hoeven, PA3ATW in de studio. Met Hans gaan we het hebben over de zendamateur en zijn vakantie activiteiten.

Een radiozendamateur neemt op vakantie zijn hobby mee en dat is vaak duidelijk te zien aan allerlei antennes die worden meegenomen. Ook zijn er vooral in de zomermaanden veel buiten activiteiten, zoals rommelbeurzen in de open lucht en vakantie kampweken. Een bekende kampweek is de Jutberg op Laag Soeren. Daar wordt actief aan vossenjagen gedaan en ook daar weet Hans veel over te vertellen.

In deze aflevering ook de vaste onderdelen. We horen Marco Baaij met de media-agenda en het ADO (media)nieuws, Herman van Beek is er met zijn media-praatje en Kees Rooke heeft een selectie gemaakt uit het overige medianieuws van de afgelopen week.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

5 april 2015

Porno en de computer zijn al jaren ongemakkelijke compagnons. Hoe voorkom je dat verkeerde zaken in je PC komen, hoe scherm je het af, hoe ga je als werkgever er mee om en welke vallen staan er open voor de handelaar in tweedehands apparaten? We hebben weer genoeg vragen voor de Buurtnerds en daarom zijn ze in deze uitzending van Mediamix in de studio.

Verder kun je luisteren naar de media-agenda en het ADO (media)nieuws met Marco Baaij en Kees Rooke heeft zijn selectie gemaakt uit het medianieuws van de afgelopen week.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

12 april 2015
In deze aflevering van Mediamix aandacht voor Youtube Multi-Channel Network EVVI Media te Zoetermeer.

EVVI Media is bewust van de media verschuiving die nu plaatsvindt. Traditioneel televisie kijken wordt steeds minder gedaan. On Demand Televisie is de toekomst, en daar speelt EVVI Media een rol in. EVVI Media wil onderdeel uitmaken van uw woonkamer om de beste on demand content direct op uw televisie aan te bieden. In de studio zijn de oprichters van dit bedrijf Christian en Curt Hoyer en hebben we ook een Youtube Creator te gast.
Dan de vaste onderdelen in het programma, zoals de media-agenda en het ADO (media)nieuws en de media bijdrage van Kees Rooke. Herman van Beek geniet van een warme vakantie op Aruba, dus er is dit keer geen media praatje.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

 

19 april 2015

De meeste mensen kennen Paula Udondek  als presentatrice van onder andere “Get The Picture”, “Knoop In Je Zakdoek”, “Waku Waku” en als kandidaat van “Wie Is De Mol”. Veel minder mensen weten, dat Paula naast TV werk, ook actrice, coach en ondernemer is.
Zij heeft haar eigen  coachings bedrijf, Paula Udondek Coaching, is toegankelijk voor iedereen. Ook is ze ambassadrice van Hersenstichting Nederland en directeur/oprichter van Stichting Doerak*, waarmee ze sinds 2004 geregeld multimediale producties maakt.
Vrienden en familie kennen Paula als iemand die veel (lees: diverse) impulsen nodig heeft om inspiratie te krijgen, te houden en door te geven. Verder kun je Paula boeken als dagvoorzitter, debatleider of spreker.
Toch is de rode draad in Paula’s  werk presentatie en “bewegend beeld”. Nog geregeld bellen oude, nieuwe en/of bestaande klanten haar, om mee te werken aan producties over onderwerpen die zij vertegenwoordigen. Denk hierbij aan consumenten, bedrijven, overheden, musea en onderwijsinstellingen.
Tenslotte wil Paul graag haar gedachtegoed als duizendpoot nader uiteen zetten en zegt ze:  "‘niemand is te oud om te leren’. Volg je interesses en onderneem wat je inspireert. Het leven is een achtbaan, geef je er aan over. Geniet van de rit, geniet van het leven".
Mediamix is elke zondagavond tussen 22.00 en 23.00 uur te horen op Den Haag FM en wordt gepresenteerd door Wim Zonderland, met vaste bijdragen van Herman van Beek, Kees Rooke en Marco Baaij.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

 

 

26 april 2015
Het is weer even geleden dat onze ruimtevaartmedewerker Roland Taams in de studio aanwezig was. Vanavond is hij in de studio en Roland gaat het hebben over de lancering van de Space X raket afgelopen week. Uiteraard komt het laatste nieuws rond het International Space Station (ISS) ook aan bod en er is ook nieuws te melden over onze astronaut Andre Kuipers. Ruimtetelescoop Hubble viert zijn 25ste verjaardag. En dat is niet zo vanzelfsprekend: de telescoop kampte met diverse gezondheidsprobleempjes en onderging ooit zelfs al een ‘openhartoperatie’ in de ruimte!
Dan de vaste onderdelen zoals het media praatje met Herman van Beek, de mediaselectie van Kees Rooke en de media-agenda en het ADO (media)nieuws Marco Baaij. Stem dus vanavond om 22:00 uur af op Den Haag FM voor een nieuwe aflevering van Mediamix!

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier