Uitzendingen 2015

Voetbalverslaggever Ronald van der Geer te gast bij Mediamix

RonaldvdGeer2Op zondag 12 juli a.s. is tussen 22.00 uur en 23.00 uur de in onze regio bekende voetbal verslaggever Ronald van der Geer te gast bij Mediamix! Van der Geer maakte deze zomer de overstap van de NOS naar SBS 6.
Wij zullen in dit vraaggesprek ingaan op de invloed van de voetbalverslaggever op het publiek. Welke regels krijg je van de beleidsbepalers mee als verslaggever? Hoe groot is het verschil tussen de publieke omroep en de commerciele?

Voordat Van der Geer bij de NOS begon heeft hij eerder gewerkt als presentator van "de Wekservice", de ochtendshow op Stads Radio Rotterdam. Daarna stapte hij, samen met zijn toenmalige sidekick Ruud van Os, over naar RTV Rijnmond. Hier werkte hij als presentator en verslaggever voor Radio Rijnmond Sport. Tijdens zijn periode bij RTV Rijnmond werkte Van der Geer al als freelance voetbalverslaggever voor NOS Langs de Lijn.
In 2009 werkt Van der Geer ook voor NOS Studio Sport. Op 20 juni 2010 maakte Van der Geer zijn debuut bij een livewedstrijd op televisie, als opvolger van Evert ten Napel deed hij verslag van Slowakije tegen Paraqua.

Van der Geer was de vaste voice-over van Studio Sport Eredivisie om 19.00 uur. Direct nadat collega Bas Ticheler bekend maakte perschef te worden van het Nederlands Elftal werd Van der Geer tijdens het Wereldkampioenschap voetbal 2014 snel doorgeschoven tot de functie commentator bij wedstrijden van het Nederlands Elftal, samen met Jack van Gelder bij Langs de Lijn. Ook na het WK was Van der Geer een van de collega's van Jack van Gelder tijdens de wedstrijden van het Nederlands Elftal, afwisselend met Arno Vermeulen en nog een aantal anderen.

In mei 2015 maakte Van der Geer bekend dat hij zou vertrekken bij de NOS en aan de slag gaat bij SBS 6 en Sport 1 om verslag te doen van, onder andere, wedstrijden in de UEFA Champions League. Van der Geer maakt de stap om meer live wedstrijden op televisie te kunnen verslaan, waar hij bij de NOS geen kansen voor kreeg.

Naast het gesprek met Ronald van der Geer hebben we ook de vaste onderdelen zoals het media praatje met Herman van Beek, de media selectie van Kees Rooke, Peter verzorgt de mediaa-agenda en Marco Baaij is er met het laatste ADO nieuws.

 

mp3 zondermuziek

mp3