Zondag eind2017

LET OP: Dit is een twee uur durende uitzending! LET OP: als je op het plaatje klikt, dan kun je een document in pdf formaat downloaden. Dit document is het geschreven Media jaaroverzicht 2017!

HermanvanBeek02

In deze uitzending gaan we in samenwerking met Mediamagazine terugkijken op de media gebeurtenissen in 2017. 

Herman van Beek zal met ons in deze twee uur durende uitzending alle belangrijke mediazaken van het jaar 2017 bespreken.

Hij zal daarbij veelvuldig gebruik maken van audio fragmenten.

Downloaden deel 1:

 mp3  mp3 zondermuziek

Downloaden deel 2:

 

 mp3  mp3 zondermuziek

Revspace02

In het radioprogramma Mediamix op Den Haag FM wordt zondagavond onder meer aandacht besteed aan RevSpaceRevelation Space.

Revelation Space of RevSpace is een stichting zonder winstoogmerk, opgericht in 2009. De doelstelling is het faciliteren van een ontmoetings- en projectruimte in Den Haag voor onderzoekers en hobbyisten geïnteresseerd in technologie, wetenschap, kunst en cultuur.
In de studio zijn twee bestuursleden van RevSpace, Juerd Waalboer en Jeroen de Weerdt, waarmee we in gesprek gaan.

Mediamix is een populair wetenschappelijk programma over communicatie in de breedste zin des woords. Het programma is elke zondagavond tussen 22.00 en 23.00 uur te horen op Den Haag FM en wordt gepresenteerd door Wim Zonderland, met bijdragen van Peter Steggerda, Kees Rooke en Marco Baaij.

mp3 zondermuziek

mp3

 

hsd 19nov02

Het beschermen van onze veiligheid, zowel op straat als op het Internet, is de laatste jarenFranken01 veel belangrijker en veel complexer geworden. Onder meer daarom is enkele jaren geleden de The Hague Security Delta opgericht. De The Hague Security Delta (HSD) is een zogenaamde security cluster, een organisatie die overheid, bedrijfsleven en andere organisaties op het gebied van veiligheid bij elkaar brengt en een platform biedt voor samenwerking, informatie-uitwisseling, innovatie en het verspreiden van kennis. In de Haagse regio zijn op in de veiligheidssector zo’n 400 bedrijven met in totaal 15.000 medewerkers actief. De HSD heeft inmiddels zo’n 270 partners en heeft onder meer cyber security en kritieke infrastructuren als belangrijkste aandachtsgebieden. In Mediamix gaan we hierover in gesprek met Richard Franken, algemeen directeur van de HSD.

Verder horen we Marco Baaij met de media-agenda en ADO in de media en Kees Rooke is er met zijn selectie uit het medianieuws van de afgelopen week.

mp3 zondermuziek

mp3

 

logo rockart

In het radioprogramma Mediamix op Den Haag FM wordt zondagavond onder meer aandacht besteed aan het museum RockArt teJaap Schut 021 Hoek van Holland.

Museum RockArt is een museum over popmuziekgeschiedenis sinds de jaren vijftig van de 20e eeuw. Het is gevestigd in Hoek van Holland.
Het werd rond 2000 opgericht en wijdt zich aan meer stijlen dan rockmuziek alleen, zoals ook beatmuziek, rock-'n-roll, indorock, jazz en Nederlandstalige protestliederen van bijvoorbeeld Armand. De vaste collectie is voornamelijk op de Nederlandse popgeschiedenis gericht.
Daarnaast worden er tijdelijke exposities getoond. Thema's uit het verleden waren zowel over artiesten uit binnen- als buitenland, zoals over Herman Brood, Golden Earring, Q65, Elvis Presley en The Beatles. Verder zijn er regelmatig thematische exposities. In de studio is mueseumdirecteur Jaap Schut.

Kees Rooke heeft voor ons een selectie uit het medianieuws van de afgelopen week en Marco Baaij heeft de media-agenda voor ons en heeft ook gevolgd wat er over ADO in de media is verschenen.

mp3 zondermuziek

mp3

 

wmw

Van 17 t/m 24 november is het de Week van de Mediawijsheid. Het thema luidt: Generatie Media: samen mediawijs.Heide Goris01
 
Tijdens deze week roept Mediawijzer.net docenten, professionals, ouders, kinderen en jongeren op samen in gesprek te gaan over ons online gedrag en mediawijze vaardigheden. In deze aflevering van Mediamix gaan we in gesprek met Heide Goris. Heide is relatiemanager bij Mediawijzer.net. Ook gaan we in gesprek met Bas Vollaard. Bas is betrokken bij de bibliotheek Den Haag waar veel activiteiten zullen plaatsvinden tijdens de Week van de Mediawijsheid. 
 
Verder hoor je Herman van Beek met zijn mediapraatje en Marco Baaij met de media-agenda en ADO in de media. 

mp3 zondermuziek

mp3