henkros03Zondagavond is fotograaf en visagist Henk Ros te gast in het radioprogramma Mediamix op Den Haag FMHenkRos02

Henk Ros, rasechte Hagenaar, geboren in 1962, is wellicht de bekendste fotograaf van Den Haag en omstreken. Daar waar evenementen zijn is Henk, al dan niet in passende kleding, aanwezig om daar foto's te maken, met name van mensen in ongedwongen pose. Hij schuwt dan ook niemand. In deze aflevering van Mediamix gaat Henk vertellen hoe het allemaal zo gekomen is. Ook horen we van Henk hoe hij fotografie en visagie kan combineren.

Marco en Peter zijn vanavond verhinderd, wel is Kees te horen met een selectie uit het medianieuws van de afgelopen week.

mp3 zondermuziek

mp3

BitlingSpace

Aandacht voor Bitlinq in Mediamix

Communicatie speelt een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. Door de groeiende afhankelijkheid van communicatie gaan ook privacy-aspecten een steeds grotere rol spelen. In veel landen is het namelijk niet mogelijk om vrij te communiceren en wordt je nauwlettend door de overheid in de gaten gehouden. En haast overal ter wereld wordt je door bedrijven bespioneerd wanneer je van hun diensten gebruik maakt.

Erik Laan, onze ruimtevaartredacteur, is in het dagelijks leven ook ondernemer en werkt in die hoedanigheid aan een concept om ongecensureerd en vrij te kunnen communiceren via een zogenaamde low orbit satelliet. Zondagavond komt hij in Mediamix vertellen over dit concept, genaamd Bitlinq.

mp3 zondermuziek

mp3

understanding smart cityAandacht voor het Smart City stadscongres Rijswijk

Woensdag 4 december organiseert de gemeente Rijswijk een stadscongres met als onderwerp: 'Welke ontwikkelingen en mogelijkheden biedt ‘Smart City’ ons voor het leven en werken in onze stad?'.
Nu gaat Smart City natuurlijk verder dan alleen de gemeente Rijswijk. Ook in Den Haag zijn de ontwikkelingen rond het Smart City netwerk inmiddels zichtbaar. Denk hierbij aan de slimme lantaarnpalen op de Scheveningse boulevard. Een aantal doet ook al dienst als oplaadpalen voor de electrische auto.
Omdat Smart City projecten over de stadsgrenzen heengaan, gaan we in Mediamix in gesprek met de strategisch manager van de gemeente Rijswijk, mevrouw Ilonka Nagy.

Ook in deze uitzending hoor je verder de bijdragen van Kees Rooke en Marco Baaij.

Verder hoor je in deze uitzending Kees Rooke en Marco Baaij met hun bijdragen.

mp3 zondermuziek

mp3

JanOosterveen

In het kader van 100 jaar radio is komende zondag radiofreak Jan Oosterveen te gast in het radioprogramma Mediamix op Den Haag FM.JanOosterveen8

Jan is al vanaf 1965 actief bezig met allerlei facetten van de radio. Hij is met name gespecialiseerd op de korte golf en daarover gaan wij met Jan in gesprek. Verder weet Jan veel over het steeds populairder wordende LPAM gebeuren (Low Power AM radio). Ook hier in Den Haag en omgeving is veel activiteit op de middengolf met LPAM radio. En we vragen Jan naar de toekomst van de radio.

Kees Rooke is aanwezig met zijn selectie uit het vele medianieuws van de afgelopen week en Marco Baaij in is de studio voor zijn vaste rubrieken (de media-agenda en ADO in de media).

mp3 zondermuziek

mp3

WestraMM24novPaulWestra13aug

Zondagavond in het radioprogramma Mediamix op Den Haag FM aandacht voor Voice technology.

We gaan het hebben over spraak assistenten. Steeds meer mensen hebben een slimme speaker in huis, zoals de Google home, Apple Home Pod. Hoe gaan deze slimme speakers ons leven veranderen?
Er ontstaan ook weer nieuwe mogelijkheden in de marketing. Wat als iedereen straks tegen een speaker praat en niet meer op een toetsenbord typt, hoe blijf je als bedrijf dan in contact met je klant. In de studio is Paul Westra. Met Paul gaan we dieper op dit onderwerp in.

Verder hoor je in deze uitzending Kees Rooke en Marco Baaij met hun bijdragen.

mp3 zondermuziek

mp3