Erik laan

Zondagavond 8 maart in het radioprogramma Mediamix aandacht voor ruimtevaartnieuws.

Ook deze zondagavond is ruimtevaart redacteur Erik Laan in de studio. We gaan het met Erik hebben over de eerste commerciele stappen voor reparatie en onderhoud van satellieten in de ruimte. De bedrijven Northrop Grumman en Intelsat hebben dinsdag 25 februari service en onderhoud uitgevoerd en dat is het begin van een nieuw tijdperk waarin robotachtige ruimtevaartuigen oudere satellieten die weinig brandstof hebben of reparaties vereisen, kunnen opknappen in de ruimte.

In de ruimtevaart industrie hebben ze ook last van de problemen veroorzaakt door het coronavirus. En de ster Betelgeuze gaat waarschijnlijk toch niet exploderen. Waarom niet, dat horen we van Erik.

mp3 zondermuziek

mp3

 

 

MartineKoopman MM1mrt

Zondagavond 1 maart is Martine Koopman (links op de foto) te gast in het radioprogramma Mediamix op Den Haag FM.MartineKoopman

Martine Koopman is gehuwd met Ewout en nu geworteld in Rijswijk. Aardig om te vermelden dat Martine met haar man Ewout dol is op lekker eten en koken.
Een aantal keer per jaar organiseert Martine voor genodigden een huiskamer restaurant onder de veelzeggende naam: “Aan tafel bij Martine en Ewout”.

We gaan echter met Martine in gesprek over haar activiteiten in Afrika. En dan met name hoe het in Afrika gesteld is met de media.
Een jaar of 15 geleden introduceerde de Brit Trevor Baylis een soort opwindradio. Met het opdraaien van een veer kon men 40 minuten naar de radio luisteren. Een uitkomst in gebieden waar men niet de beschikking had over elektriciteit. De radio's werden door gehandicapten in Zuid Afrika gemaakt en werden onder de naam Freeplay gratis uitgedeeld. We vragen aan Martine of deze opwindradio's nog worden gebruikt. Verder hoor je Kees Rooke en Marco Baaij met hun vaste rubrieken. Luister je weer mee? 

mp3 zondermuziek

mp3

 Listen on Spotify Badge 3

mwc2020Mediamix

Van 24 tot en met 27 februari 2020 zou ’s werelds grootste jaarlijkse evenement op het gebied van mobiele communicatie, het MobileFrietman16feb2020 World Congress, in Barcelona worden gehouden. En net als voorgaande jaren stond Haags superondernemer Danny Frietman al in de startblokken om met een grote delegatie Nederlandse bedrijven naar Barcelona af te reizen.

Maar nadat een aantal grote deelnemers zich vanwege het coronavirus had teruggetrokken, zag organisator GSMA zich afgelopen woensdag genoodzaakt de beurs te cancellen. Een grote strop voor veel partijen, zeker ook voor de Nederlandse delegatie. Maar Danny Frietman zou Danny Frietman niet zijn als hij niet direct naar een alternatieve invulling in Nederland zou gaan kijken. Zondagavond is Danny te gast in Mediamix om alles hierover met ons te delen.

mp3 zondermuziek

mp3

 

advknot

Zondagavond is auteur Hans Knot te gast in het radioprogramma Mediamix op Den Haag FM.FB IMG 1582068609423

Vanaf de begintijd van de zeezenders, eind jaren 1950, verzamelde Knot documentatie en opnames van offshore radiostations. Op basis hiervan schreef hij tal van boeken en artikelen over zeezenders, zoals Veronica, RNI, Mi Amigo en Caroline.

In 2017 kreeg hij een Radio Award uitgereikt door zijn uitgever, de Stichting Media Communicatie, voor 47 jaar aan historisch mediaresearch en het organiseren van tientallen Radiodagen. Op 29 april 2009 werd Knot Koninklijk onderscheiden als Ridder in de orde van Oranje Nassau voor zijn aandeel in het vastleggen van een stuk Nederlandse cultuurgeschiedenis. Dus Hans is inmiddels 50 jaar actief betrokken met het medium radio. En nu, vanwege zijn nieuwste boek dat onlangs uitgekomen is, gaan we in gesprek met deze radio icoon. 

Verder in deze uitzending de vaste bijdragen van Kees Rooke en Marco Baaij.

 

mp3 zondermuziek

mp3

digitalemuurkrant

Zondagavond 9 februari in het programma Mediamix besteden we aandacht aan de Digitale Muurkrant.VictorineEgtervanWissekerke

Op ruim 350 plaatsen in Den Haag hangen beeldschermen met daarop nieuws en informatie over onze stad! Van wie zijn deze schermen en wie of hoe worden deze schermen voorzien van de nodige informatie. We gaan het vragen aan Victorine Egter van Wissekerke. Victorine is Adviseur Mediabeleid van de Gemeente Den Haag.

Mediamix is een populair wetenschappelijk programma over communicatie in de breedste zin des woords. Het programma wordt elke zondagavond tussen 21.00 en 22.00 gepresenteerd door Wim Zonderland, met bijdragen van Peter Steggerda, Kees Rooke en Marco Baaij.

 

mp3 zondermuziek

mp3