mediajo2016

LET OP: Dit is een twee uur durende uitzending! 

In deze uitzending gaan we in samenwerking met Mediamagazine terugkijken op de media gebeurtenissen in 2016. Herman van Beek zal met ons in deze twee uur durende uitzending alle belangrijke mediazaken van het jaar 2016 bespreken. Hij zal daarbij veelvuldig gebruik maken van audio fragmenten.

Downloaden deel 1:

 mp3  mp3 zondermuziek

Downloaden deel 2:

 

 mp3  mp3 zondermuziek

Ruimtevrtjaarovrz2016Roland Taams 003

Aan het eind van het jaar 2016 gaan we terugkijken naar wat er allemaal heeft plaatsgevonden op media- en ruimtevaartgebied.

Volgende week hoor je het media jaaroverzicht en we beginnen dan al om negen uur! En vanavond is ruimtevaartmedewerker Roland Taams in de studio met zijn ruimtevaart jaaroverzicht. Roland Taams gaat ons vertellen wat er allemaal in het jaar 2016 heeft plaats gevonden op ruimtevaart- en sterrenkunde gebied. Er heeft zoveel plaatsgevonden, dat we niet alles kunnen bespreken. Na de uitzending zullen we het prachtige document wat Roland gemaakt heeft op de website zetten.

LET OP: als je op het plaatje klikt, dan kun je een document in pdf formaat downloaden. Dit document is het geschreven ruimtevaart jaaroverzicht 2016!

mp3 zondermuziek

mp3

 Buurtnerds mm

Buurtnerdsinstudio

In deze uitzending van Mediamix komen de Buurtnerds langs in de studio. Jeroen Bemer en Eric Visser praten ons bij op het gebied van computers en games. Ook geven ze kooptips voor de komende feestdagen. Wat moet vooral wél en wat vooral niet kopen!

Dan hebben we Marco Baaij in de studio. Behalve de media-agenda gaan we natuurlijk ook praten over de perikelen bij ADO. Want de afgelopen week was ADO weer vaak te vinden in de media! En Herman van Beek is er met zijn mediapraatje.

mp3 zondermuziek

mp3

 

SharidUppelschotenKort geleden is de Haagse redactie van de jongerenzender FunX verhuisd naar de Laan van ‘s-Gravenmade. FunX is nu gevestigd in hetzelfde pand als Den Haag FM. FunX is in de ether te ontvangen in de vier grote steden en wordt daarnaast veel online beluisterd. Vanuit de Haagse studio wordt elke middag het programma ‘Jouw Stad’ uitgezonden.


Reden voor ons om meer te weten te komen over deze jongerenzender. Daarom zijn we naar het hoofdkantoor van FunX in Rotterdam gegaan en hebben daar gesproken met de programmaleider Sharid Uppelschoten. Het gesprek met Sharid hoor je komende zondag in een nieuwe aflevering van Mediamix. 

Behalve het interview met Sharid hoor je in deze aflevering ook Marco Baaij met de media-agenda en ADO in de media en Kees Rooke heeft voor ons een selectie uit het medianieuws van de afgelopen week.

mp3 zondermuziek

mp3

SMC070 20novsmc070 20nov

In deze uitzending zijn Mieke Haaksma en Simone Lopulisa van de Social Media Club Den Haag te gast.

De Social Media Club Den Haag (070) organiseert regelmatig kennis- en netwerkbijeenkomsten voor communicatieprofessionals uit de regio Den Haag op het gebied van online communicatie en social media. Komende dinsdag, 22 november is er een weer een bijeenkomst. Het onderwerp is: Influencer Marketing: heilige graal of gebakken lucht? Wij praten in Mediamix met Simone en Mieke over de Social Media Club 070 in het algemeen en de bijeenkomst komende dinsdag in het bijzonder.

Verder hebben we het mediapraatje met Herman van Beek en Marco Baaij is in de studio voor de media-agenda en ADO in de media.

 

mp3 zondermuziek

mp3

Trump2016Hans Hemmes 011De koning van de sociale media werd dus ook president van de USA. Donald Trump gaf alle bekende tv-zenders en kranten het nakijken. Niemand had er rekening mee gehouden dat hij zou winnen. Hoe kon iedereen er zo naast zitten en wat kunnen de media ervan leren? We praten erover in Mediamix met de Haagse politicoloog en journalist Hans Hemmes. Met een schuin oog kijken we dan ook naar de landelijke verkiezingen, want die zijn al in maart.

Marco Baaij is er met zijn media-agenda en ADO in de media en we hebben het medianieuws met Kees Rooke.

mp3 zondermuziek

mp3

tuintjeMarsIGEM logo 500x500

iGEMstudentenLeidenIn de studio vanavond Vincent de Bakker en Frans Rodenburg. Vincent en Frans maken deel uit van een Leids studenten team dat meedoet aan een jaarlijkse wedstrijd van de iGEM Foundation (international Genetically Engineered Machine). De iGEM Foundation heeft tot doel het onderwijs en de samenwerking op het gebied van synthetische biologie te bevorderen. De teams die aan de wedstrijd deelnemen moeten een maatschappelijk probleem oplossen met het behulp van genetisch gemodificeerde micro-organismen, zoals bacteriën. In het kader van deze wedstrijd heeft het team van de Universiteit Leiden uitgezocht of het mogelijk is op Mars gewassen te verbouwen, zodat eventuele toekomstige marsbewoners hun eigen voedsel zouden kunnen verbouwen. Wie gewassen wil kweken op Mars heeft echter een probleem: de bodem is giftig. Het Leidse studententeam wil dat oplossen met behulp van biotechnologie. We gaan er vanavond uitgebreid op in met deze twee heren (studenten).

Herman van Beek is te horen met zijn media-praatje en Marco heeft zijn media-agenda en natuurlijk het laatste nieuws uit de media over ADO.

mp3 zondermuziek

mp3

MediaVerkiezAMHemmes

Het is zondag nog maar 9 dagen voor de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. Volgens veel critici is het een freakshow geworden tussen twee kandidaten op wie niemand zit te wachten. Het gaat toch om de machtigste man of vrouw in de USA. Hoe pakken de media deze bijzondere verkiezingen aan en hoe voeren Donald Trump en Hillary Clinton campagne. In Mediamix praten we met de Haagse journalist en politicoloog Hans Hemmes.

Verder horen we in deze uitzending hoe het staat met ADO en de media en we hebben de media-agenda voor je. Kees Rooke is er ook weer bij met zijn selectie uit het medianieuws van de afgelopen week.

mp3 zondermuziek

mp3

Mobiel World Congress 2017 2

In deze uitzending is Danny Frietman te gast. Danny is al eerder in onze uitzending geweest. Danny is ondernemer en belangrijke initiatiefnemer van nieuwe initiatieven op het gebied van de IT en de mobiele communicatie markt.

Nederland is in februari 2017 met een Holland High Tech paviljoen en een Holland Lounge op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona aanwezig. Het MWC is met ruim 100.000 bezoekers en vele productlanceringen van toonaangevende bedrijven de belangrijkste bijeenkomst ter wereld voor de mobiele industrie. Vertegenwoordigers uit de hele wereld komen samen om ontwikkelingen binnen de mobiele sector en onderwerpen op het gebied van onder andere veiligheid en het ‘Internet of Things’ te bespreken.

Het initiatief voor het paviljoen is van ondernemer Danny Frietman en wordt ondersteund door de gemeente Den Haag, de Nederlandse ambassade in Madrid, het Netherlands Business Support Office in Barcelona en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Marco Baaij horen we in deze uitzending met zijn media-agenda en ADO in de media en Kees Rooke heeft het medianieuws van de afgelopen week.

mp3 zondermuziek

mp3

 

respectvol

Het lijkt wel of de wereld waarin we leven steeds harder wordt. Discussies worden feller, er wordt zo makkelijk gescholden en zelfs bedreigd: denk aan Zwarte Piet, of aan een asielzoekerscentrum, of verkiezingen. Wat is er toch met onze wereld aan de hand? En kunnen we er zelf iets aan doen? Hierover gaan we in gesprek met Charles van Wettum. Charles is rector van een middelbare school in Roosendaal en heeft als zodanig ervaring met dit soort vraagstukken.

Kees Rooke heeft voor ons het laatste medianieuws en Marco Baaij is in de studio voor zijn media-agenda en ADO in de Media.

mp3 zondermuziek

mp3

kunstmintellPwestra

In Mediamix praten we zondagavond 9 oktober met Paul Westra over kunstmatige intelligentie. Met het beschikbaar komen van steeds grotere hoeveelheden data, de (nog altijd) toenemende rekenkracht van computers en technieken om computers uit data te laten leren (deep learning) kunnen computers steeds beter zelfstandig beslissingen nemen die voorheen alleen door mensen genomen konden worden. Naast de talloze mogelijkheden die dit biedt hebben we het met Paul ook over het gevaar dat hieraan kleeft, namelijk dat wij mensen op enig moment de controle over de computer verliezen. Een noodknop lijkt dus noodzakelijk…

Verder de vaste rubrieken: Marco Baaij met de media-agenda en ADO in de media. En het medianieuws verzorgd door Kees Rooke.

Presentatie/productie: Peter Steggerda

mp3 zondermuziek

mp3

Gaby kenia

Zondagavond 2 oktober is Gaby van der Zwan te gast in het radioprogramma Mediamix. Gaby is een scholiere van het Segbroek College.

In 1997 kwamen docenten van het Segbroek College in aanraking met Jan en Ans Verkaart en hun projecten in Kenia (het gebied rond Mombassa). Enthousiast geraakt besloot het Segbroek College geld te gaan inzamelen voor de bouw van een basisschool. Dit werd de Lukoreschool. Gedurende een periode van vijf jaar werden er verschillende lokalen gebouwd, een watertank geplaatst en lesmaterialen verstrekt. Elk jaar bezocht een kleine delegatie van docenten en leerlingen het project om de voortgang te bekijken. Dit jaar gaat Gaby mee naar Kenia.

Gaby gaat vooral mee vanwege haar sociale ontwikkeling. Ze gaan scholen bezoeken en hopen kinderen te zien die gelukkig zijn. Het mooiste wat je kan zien is dat je iemand gelukkig kan maken met alleen een lief woordje of samen tikkertje doen of even een selfie maken en om zo veel andere redenen. Gaby: "Wij hebben hier iedere dag andere mensen om ons heen en via social media spreken en zien we elkaar dagelijks. Daar is dat niet en hebben ze geen mobieltjes met insta WhatsApp of snapchat. Zij maken ook weinig mee maar wat ze meemaken maken ze samen mee als vrienden in een klas. Zij hebben elkaar nodig en wij kunnen alles wel alleen. Het verschil tussen Nederland en Kenia is zo groot en dat ga ik uitzoeken. Het wordt een hele zware reis met zo veel impact en dat ga ik doen! Niet alleen maar samen met die kinderen. Ik ga proberen ze helpen met hun sociale ontwikkeling".

Marco Baaij hoor je met zijn media-agenda en ADO in de media en Kees Rooke is er met een selectie uit het medianieuws van de afgelopen week.

Presentatie/productie: Peter Steggerda)

mp3 zondermuziek

mp3

Ruimtevaart31juliESA ESTEC

Zondagavond 25 september hebben we onze ruimtevaartmedewerker Roland Taams in de uitzending van Mediamix. Vanwege de open dag bij ESTEC in Noordwijk op 2 oktober gaat Roland Taams ons uitleggen wat het testcentrum ESTEC precies is. Ook legt hij uit wat de ESA is.


Natuurlijk gaan we ook nog even terugkijken op de komst van de Sojoez-capsule waarmee ESA-astronaut André Kuipers in 2011 naar het internationale ruimtestation ISS vloog. Deze capsule is vanaf nu te zien bij Space Expo in Noordwijk. De capsule maakt daar deel uit van de vaste tentoonstelling. Op maandag 19 september werd hij onthuld door André en minister Kamp van Economische Zaken. Ook André's collega Oleg Kononenko, waarmee hij een half jaar in de ruimte woonde en werkte, was bij de onthulling aanwezig.

Verder in de uitzending van zondagavond 25 september de media-agenda en ADO in de media met Marco Baaij en het media praatje met Herman van Beek.
Klik op het linker plaatje voor het downlaoden van het document: "Ruimtevaartnieuws 25 september 2016". 

mp3 zondermuziek

mp3

DChalllence

 

logovoOotZondagavond is Arn van der Pluijm te gast in het radioprogramma Mediamix. Arn van der Pluijm is één van de initiatiefnemers van voOot. voOot is een initiatief om (bijvoorbeeld via een app) op de hoogte te worden gehouden over de beslissingen van de gemeenteraad en mee te kunnen stemmen over die beslissingen. voOot is een onderdeel van De Democratic Challenge. Dat is een experimenteer- en leerprogramma gericht op vernieuwing van de lokale democratie. 

Daarnaast kijken we met Arn naar de stand van zaken rond The Things Network Den Haag, een project waar we een aantal maanden geleden ook al eens aandacht aan besteedden in Mediamix. De aandacht gaat met name uit naar de groep ‘Haagse Makers’, die zich bezig houdt met het zelf maken van z.g. gateways voor The Things Network.

Marco Baaij is in de studio met de media-agenda en ADO in de media. Verder kun je het mediapraatje van Herman van Beek en de media bijdrage van Kees Rooke horen.

Presentatie/productie: Peter Steggerda)

mp3 zondermuziek

mp3

ibc

In deze uitzending van Mediamix besteden we aandacht aan de IBC. Tot 13 september is Amsterdam RAI het decor voor deze International Broadcasting Convention. Redactie medewerker Niek Hilbers en eindredacteur Wim Zonderland gaan vrijdag naar Amsterdam RAI om daar met eigen ogen te ontdekken wat de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen op omroep gebied zijn.  Je hoort het in deze aflevering van Mediamix.

ibc2016 03

Verder in deze uitzending de media-agenda en ADO in de media met Marco Baaij en Kees Rooke met zijn selectie uit het medianieuws van de afgelopen week.

mp3 zondermuziek

mp3

 

Tanja Jans01spacex raketZondagavond is Tanja Jans te gast in het radioprogramma Mediamix.

Tanja Jans is oprichter van de Social Media Club Den Haag en is gespecialiseerd in social media en crisiscommunicatie. Ze heeft ruime ervaring met campagnemanagement en het aansturen van mediabureaus. We gaan het met Tanja onder andere hebben over de wat minder bekende social media netwerken, zoals Instagram en Pinterest.

Verder hebben onze ruimtevaart medewerker Roland Taams aan de telefoon. Afgelopen donderdag ontplofte een SpaceX raket op de lanceerbasis Cape Canaveral. De raket had een satelliet aan boord die zou worden gebruikt door Facebook om internet in Afrika en het Midden-Oosten toegankelijker te maken.

Marco Baaij heeft informatie verzameld voor de media-agenda en brengt het laatste nieuws rond ADO in de media. Kees Rooke horen we met zijn selectie uit het medianieuws van de afgelopen week.

mp3 zondermuziek

mp3

radio oud

PietvdV02Voor velen is de datum 31 augustus nog steeds iets bijzonders. Alweer 42 jaar geleden moesten de zeezenders Veronica en Noordzee stoppen met hun uitzendingen vanaf de Noordzee. Deze zeezenders maakten voor hun uitzendingen gebruik van de middengolf. Ook de Nederlandse radio was te vinden op de middengolf. Sterker nog, de allereerste radio uitzending is in 1919 gestart vanuit Den Haag op de middengolf!

Vandaag de dag luistert men veelal op de FM band of via de nieuwe digitale DAB+ mogelijkheid. Ook het luisteren via de smartphone, tablet en computer is een veel gebruikte methode. De middengolf wordt steeds minder gebruikt voor radio uitzendingen. Maar is dat ook zo? We hebben middengolf expert Piet van der Vooren in de studio. Piet zal ons in deze uitzending bijpraten over de middengolf.

Marco Baaij is aanwezig met zijn media-agenda en ADO in de media. Herman van Beek zal -als er nog tijd over is- het mediapraatje verzorgen.

mp3 zondermuziek

mp3

pokemon01

Zondagavond 7 augustus zijn Jeroen Bemer en Eric Visser van de Buurtnerds in de studio. We hebben ze terug moeten roepen van vakantie, want daar is alle reden voor! Een deel van Den Haag dreigt te worden overgenomen! Er zijn zelfs als vragen gesteld in de gemeenteraad! We hebben het hier over Kijkduin, dat binnenkort Pokeduin zal heten. Daarom gaan we het uitgebreid hebben over Pokémon Go, het zeer populaire spel dat bijna iedereen aan het spelen is! Nu de Buurtnerds er tóch zijn, kijken we ook even naar de ontwikkelingen op computer- en gaming gebied.


Peter Steggerda zal de media-agenda en ADO in de media voor zijn rekening nemen en Kees Rooke heeft veel interessant medianieuws verzameld.

mp3 zondermuziek

mp3

 

Kemperman02

In deze uitzending is presentator Rob Kemperman te gast in ons programma. Rob is een echte duizendpoot. Op dit moment is Rob regelmatig te horen op Den Haag FM. Verder is hij als technicus werkzaam bij Omroep West. In het verleden heeft hij bij diverse radiostations gewerkt. Na deze uitzending van Mediamix zal je veel meer te weten zijn gekomen over deze bevlogen radiomaker!


Kees Rooke heeft vanavond het medianieuws verzameld. Marco Baaij heeft voor ons de media-agenda en natuurlijk het laatste nieuws over ADO in de media.

mp3 zondermuziek

mp3

pa25sch2016

ILLW2016In deze uitzending hebben we René van der Zwan in de studio. Ieder jaar organiseert hij een amateurradio-evenement op het zuiderhavenhoofd in Scheveningen in het kader van het ILLW, een internationaal evenement waarbij zendamateurs in de buurt of vanaf vuurtorens actief zijn. René en zijn groep communiceren met andere stations over de gehele wereld. Eind augustus sleept hij zijn, tot radiohut omgebouwde, caravan, die hij de sleurschack noemt het havenhoofd op en bouwt daarmee een uitgebreid amateurstation op. Vanavond hebben we het daar over, in het kort behandelen we ook de vuurtoren.

Herman van Beek is er in deze uitzending met zijn media praatje en Marco Baaij is weer terug van vakantie en je kunt hem dus horen met de media-agenda en ADO in de media.

mp3 zondermuziek

mp3

 

Ruimtevaart31juli

Taams02We hebben in deze uitzending van Mediamix onze ruimtevaartmedewerker Roland Taams uitgenodigd. Er is namelijk weer veel gebeurd op dit gebied! Enkele onderwerpen die we met Roland gaan bespreken zijn de gasreus Jupiter en de ruimtesonde Juno, de ruimtesonde Rosetta, de Marslander Viking 1, de open dag bij ESTEC en natuurlijk het laatste nieuws rond het Internationale Ruimtestation (ISS).

Verder is Herman van Beek in de studio en geeft zijn visie op het medianieuws van de afgelopen week.

mp3 zondermuziek

mp3

 

maxresdefault

Markering17juli2016In de studio hebben we Pim Markering, hij heeft een productiemaatschappij voor rapportages en sportverslaggeving. We willen er meer van weten en in deze uitzending van Mediamix hopen dat te kunnen bewerkstelligen!

Ook is Herman van Beek te horen in deze uitzending met het media praatje. Marco is met vakantie, dus vanavond geen media-agenda en ADO in de media.

 

mp3 zondermuziek

mp3

 

roadguard 1

 

 In deze uitzending is Paul Westra te gast in Mediamix. Paul is product manager bij het bedrijf Eurocross Assistance, eem Nederlandse alarmcentrale voor wereldwijde medische hulpverlening, voor pech- en ongevalshulpverlening binnen Europa en personenalarmering in Nederland. Het bedrijf zit ook achter de nieuwe app Roadguard, waarmee automobilisten snel hulp kunnen regelen bij pech onderweg. Ook gaan we het met Paul hebben over de invloed van moderne media op de verzekeringsbranche.


Verder hebben we Marco in de studio voor de media-agenda en ADO in de media. En Kees Rooke horen we straks met zijn medianieuws.

mp3 zondermuziek

mp3

 

mulderfoto01

Richard Mulder 01De regelmatig bezoeker van de website van Den Haag FM zal het best wel eens gezien hebben. Er staan vaak fotoreportages op de website over activiteiten in en om Den Haag. Deze fotoreportages zijn meestal gemaakt door de fotograaf Richard Mulder. In deze uitzending hebben wij Richard Mulder in de studio. We zullen tijdens het interview Richard Mulder beter leren kennen.

Verder hebben in deze uitzending de media bijdrage van Kees Rooke en Marco Baaij heeft diverse tips in de media-agenda en ondanks de zomerstop is er toch voldoende te melden over ADO in de media.

mp3 zondermuziek

mp3

 

StichterfgoedSTEN 004STEN 005

Zondagavond 3 juli is Rob Timmermans te gast in het radioprogramma Mediamix op Den Haag FM.
Rob is voorzitter van de Stichting Telecommunicatie Erfgoed Nederland. De stichting stelt zich tot doel de deelnemers te ondersteunen bij het behouden/beheren, documenteren en toegankelijk maken van het telecommunicatie erfgoed in Nederland. Dit doet de stichting door het bevorderen, ondersteunen en borgen van door de deelnemers beheerde collecties, zodat de kennis en kunde inzake het beheer van telecom erfgoed behouden blijft en doorgegeven kan worden aan volgende generaties. Herman van Beek gaat in gesprek met Rob Timmermans.

Mediamix is een populair wetenschappelijk programma over communicatie in de breedste zin des woords. Het programma is elke zondagavond tussen 22.00 en 23.00 uur te horen op Den Haag FM en wordt gepresenteerd door Wim Zonderland, met bijdragen van Peter Steggerda, Herman van Beek en Marco Baaij.

mp3 zondermuziek

mp3

 

768px Gsm mast

In deze uitzending gaan we het hebben over mobiele communicatie. In de studio hebben we Richard Marijs. Richard is werkzaam in de mobiele telecom industrie en hij kan ons alles vertellen over de huidige stand van zaken m.b.t. mobiele netwerken en de ontwikkelingen die we kunnen verwachten op de korte en iets langere termijn. Met Richard gaan we het onder meer hebben over 4G, 5G, The Internet of Things, Voice Over LTE en andere nieuwe ontwikkelingen op het gebied van mobiele netwerken.

Verder in deze uitzending de media-agenda en de rubriek ADO in de media met Marco Baaij en het medianieuws met Kees Rooke.

mp3 zondermuziek

mp3

 

19juni 01

Sander01In de studio is een voor ons bekende gast aanwezig, Sander Tinnemans van de website dabtuners.nl. Hij is ook eigenaar van een (web)winkel waarin hij hoofdzakelijk digitale radio’s aanbiedt. Sinds afgelopen week is hij weer wat beroemder geworden na een interview in het dagblad Trouw. Tijd om de stand van DAB+ zaken weer eens door te nemen met Sander.

Verder in deze uitzending de vaste rubrieken met Marco Baaij en Herman van Beek.

 

 

mp3 zondermuziek

mp3

 

ison8Taams02

Er is zoveel aan de hand op ruimtevaartgebied, dat we onze ruimtevaart medewerker hebben uitgenodigd. Roland Taams is zondag 12 juni in de studio. We gaan het met Roland onder andere hebben over het bedrijf Moon Express, dat het allereerste bedrijf wordt dat voet op een ander hemellichaam dan de aarde gaat zetten. Verder nieuws over Beam (dat is de opblaasbare module die sinds kort aan het ISS vastzit), over de ruimtesonde Juno, SpaceX en een kunstmatige meteorenregen die tijdens opening Olympische spelen 2020 te zien moet zijn in Japan.

De vaste onderdelen zijn uiteraard ook in deze aflevering van Mediamix aanwezig: ADO in de media, de media-agenda en Kees Rooke is er met zijn selectie uit de media.

mp3 zondermuziek

mp3

amateurradio01

 Aandacht voor het zendamateurisme in Mediamix op Den Haag FM.

In deze aflevering van Mediamix besteden we aandacht aan het fenomeen zendamateurisme. Zendamateur Rene van der Zwan is in de studio. Rene weet alles over het zendamateurisme, omdat hij zelf een zeer actief zendamateur is (PD2RKG). We gaan het hebben over de verenigingen, de verschillende mogelijkheden, de zendamateur op vakantie, zelfbouw en speciale activiteiten.
Heb je zelf een vraag aan Rene van der Zwan, Twitter die dan met #mediamix of stuur een e-mail naar de redactie van Mediamix.

Verder de media momenten, de media-agenda en de rubriek ADO in de media. Ook Herman van Beek is aanwezig met zijn altijd interessante media praatje.

mp3 zondermuziek

mp3

KoosSpee

In deze uitzending hebben we een interview met de voormalige officier van justitie, Koos Spee. Hij is bekend van televisieoptredens in programma’s zoals Wegmisbruikers en Blik op de Weg. Naast het tonen van de overtreders gaf Koos ook adviezen voor de weggebruiker. Bij het publiek werd vaak nogal smalend over Koos gedaan, maar zijn conclusies en commentaren waren vaak raak. En wees eerlijk, we vonden hem wel leuk. Vanavond gaan we met hem praten over het verleden en heden. We besteden aandacht over gebruik van moderne media in het verkeer en we hopen het Haagse verkeer toch een stukje veiliger te maken.

Verder in deze uitzending Marco Baaij met de media-agenda en ADO in de media en we hebben het mediapraatje met Herman van Beek.

mp3 zondermuziek

mp3

Thingsndh

Het Internet heeft tot nu toe vooral door mensen bediende apparaten, zoals PC’s, tablets, smart phones en andere terminals met elkaar verbonden. Er worden echter in hoog tempo allerlei ‘dingen’ op het Internet aangesloten, vaak alledaagse voorwerpen die voorzien zijn van een sensor, die informatie over het ‘ding’ uitwisselt met andere apparaten en met mensen. Voorbeelden zijn lantaarnpalen die op afstand bestuurd worden en gestolen fietsen die middels een sensor teruggevonden kunnen worden. Deze ontwikkeling wordt The Internet of Things (het Internet der dingen) genoemd. In een aantal steden wordt hiervoor een speciaal netwerk, genaamd The Things Network uitgerold. In Mediamix praten we zondagavond met een van de initiatiefnemers van The Things Network Den Haag, Gerrit Jan van ’t Veen.

Verder de bijdrage van Kees Rooke en Peter Steggerda is vanavond verantwoordelijk voor de media-agenda en ADO in de media.

mp3 zondermuziek

mp3

Buurtnerds mm

Buurtnerdsinstudio


Zondagavond zijn de Buurtnerds te gast in het radioprogramma Mediamix.

De Buurtnerds, bestaande uit Jeroen Bemer en Eric Visser, zullen het onder andere gaan hebben over domotica. Domotica (ook wel huisautomatisering) is het toepassen van elektronica ten behoeve van de automatisering van processen in en om de woning. Het woord "domotica" is een samentrekking van het Latijnse woord domus (huis) en het suffix -tica dat lijkt te duiden op 'toegepaste wetenschap'. Een veel toegepast vorm van domotica is het op afstand besturen/controleren van de verwarming en inbraakbeveiliging systemen rondom het huis. Maar er is veel meer mogelijk!

Ook in deze uitzending de media-agenda en ADO in de media met Marco Baaij en de media bijdrage van Kees Rooke.

mp3 zondermuziek

mp3

 

JeroenZHaagseH

Jeroen Zwaan te gast in Mediamix op Den Haag FM

In deze uitzending is Jeroen Zwaan te gast. We gaan hem vragen wie de man achter deze DJ is en we vragen hem wat Jeroen doet naast zijn radio-werkzaamheden. En we gaan het zeker hebben over de Haagse Honderd, want Jeroen is initiatiefnemer en drijvende kracht achter de Haagse Honderd die tweede Pinksterdag (16 mei) weer wordt uitgezonden op Den Haag FM. En we hebben we Peter Steggerda met de media-agenda en natuurlijk met de rubriek ADO in de media en we hebben het mediapraatje met Herman van Beek.

mp3 zondermuziek

mp3

 

 

Dodencel

DinekeMHIn deze uitzending is mevrouw Dineke  Mulock Houwer te gast in het radioprogramma Mediamix.

Dineke Mulock Houwer is voorzitter van de stichting Oranjehotel te Scheveningen. Het Oranjehotel in Scheveningen was in de Tweede Wereldoorlog een Duitse gevangenis waar Nederlanders die zich, op wat voor manier ook, tegen de Duitsers verzetten werden opgesloten voor verhoor en berechting. Begin april is een overeenkomst gesloten voor de bouw van een herinneringscentrum. In deze uitzending praten we over de activiteiten en ontwikkelingen van de stichting Oranjehotel. Ook zijn we benieuwd of de Tweede Wereldoorlog nog leeft bij de jongere generatie en hoe de stichting deze generatie wil bereiken.

Verder ADO in de media en de media-agenda met Marco Baaij en Kees met zijn berichten uit de media.

mp3 zondermuziek

mp3

 

coa 01

Anholts02Jan-Willem Anholts te gast in Mediamix op Den Haag FM

In deze aflevering is de woordvoerder van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA), Jan-Willem Anholts te gast in het radioprogramma Mediamix.
Een woordvoerder van het COA is in deze tijd best een lastig vak. We vragen aan Jan-Willem hoe hij daarmee omgaat. Naast de algemene vragen over het COA zullen we het ook hebben over crisismanagement. Ook willen we weten hoe het COA omgaat met de media. Heeft de gemiddelde burger een goed beeld van het COA en hoe kun je de beeldvorming verbeteren.

Marco Baaij is te horen met de media-agenda en ADO in de media en we hebben het medianieuws van Kees Rooke in deze uitzending.

mp3 zondermuziek

mp3

 

testbeeldHelaas is er door (familie)omstandigheden geen uitzending van Mediamix geweest op 24 april 2016.  

 

 

 

 

 

SledderingGerenCoenSleddering

In deze aflevering van zondag 10 april is Coen Sleddering te gast in het radioprogramma Mediamix op Den Haag FM.

Coen Sleddering is een ervaren professional op het vlak van corporate communicatie en managementadvies. Omgaan met media is voor Sleddering routine, maar hij is altijd alert en geconcentreerd en zich altijd bewust van de risico’s met media-optredens. Veel ervaring heeft Sleddering met moeilijke thema’s bij o.a het NOS journaal, RTL nieuws, Een Vandaag en programma’s als Kassa en Ombudsman. Deze perscontacten zet Sleddering actief in, zowel ten tijde van crises als daarbuiten. Dat vraagt om het bouwen van een goede relatie met de media en die relaties ook goed onderhouden. Transparantie, eerlijkheid en bereikbaarheid zijn daarbij de kernwaarden van Coen Sleddering. Dat geldt ook voor zijn activiteiten op het gebied van Public Affairs. Met een open communicatie richting bestuur en politiek kan veel bereikt worden voor de reputatie van een organisatie, die in het volle licht van de publieke zaak actief is. Verder de vaste bijdragen van Herman van Beek, Marco Baaij en Kees Rooke in deze aflevering van Mediamix.

mp3 zondermuziek

mp3