Uitzendingen 2016

Gaby kenia

Zondagavond 2 oktober is Gaby van der Zwan te gast in het radioprogramma Mediamix. Gaby is een scholiere van het Segbroek College.

In 1997 kwamen docenten van het Segbroek College in aanraking met Jan en Ans Verkaart en hun projecten in Kenia (het gebied rond Mombassa). Enthousiast geraakt besloot het Segbroek College geld te gaan inzamelen voor de bouw van een basisschool. Dit werd de Lukoreschool. Gedurende een periode van vijf jaar werden er verschillende lokalen gebouwd, een watertank geplaatst en lesmaterialen verstrekt. Elk jaar bezocht een kleine delegatie van docenten en leerlingen het project om de voortgang te bekijken. Dit jaar gaat Gaby mee naar Kenia.

Gaby gaat vooral mee vanwege haar sociale ontwikkeling. Ze gaan scholen bezoeken en hopen kinderen te zien die gelukkig zijn. Het mooiste wat je kan zien is dat je iemand gelukkig kan maken met alleen een lief woordje of samen tikkertje doen of even een selfie maken en om zo veel andere redenen. Gaby: "Wij hebben hier iedere dag andere mensen om ons heen en via social media spreken en zien we elkaar dagelijks. Daar is dat niet en hebben ze geen mobieltjes met insta WhatsApp of snapchat. Zij maken ook weinig mee maar wat ze meemaken maken ze samen mee als vrienden in een klas. Zij hebben elkaar nodig en wij kunnen alles wel alleen. Het verschil tussen Nederland en Kenia is zo groot en dat ga ik uitzoeken. Het wordt een hele zware reis met zo veel impact en dat ga ik doen! Niet alleen maar samen met die kinderen. Ik ga proberen ze helpen met hun sociale ontwikkeling".

Marco Baaij hoor je met zijn media-agenda en ADO in de media en Kees Rooke is er met een selectie uit het medianieuws van de afgelopen week.

Presentatie/productie: Peter Steggerda)

mp3 zondermuziek

mp3